Στεφανίδη: Πρώτη στη γιορτή της στην Φιλοθέη (pics)

Στεφανίδη: Πρώτη στη γιορτή της στην Φιλοθέη (pics)

bet365

Η Κατερίνα Στεφανίδη κέρδισε την 1η θέση στο Gala της Φιλοθέης αλλά ο αέρας δεν της άφησε να φτάσει όσο ψηλά ήθελε! Καλή εμφάνιση από την Γκούσιν.

Πρώτη στη γιορτή της, πρώτη στο σπίτι της. Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η οικοδέσποινα στο Gala της Φιλοθέης, στο οποίο συμμετέχει από νεαρή αθλήτρια, και κέρδισε με 4,66μ την 1η θέση στο επί κοντώ.

Ο αέρας δεν ήταν συμμαχός της για μια καλύτερη επίδοση, όπως το 4,86 του 2016, αλλά ήταν αυτή που έπρεπε.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειες της με επιτυχημένο άλμα στα 4,56 μ., ενώ στη συνέχεια πέρασε με την δεύτερη τα 4,66 μέτρα. Τοποθέτησε τον πήχη στα 4,73 μ., προκειμένου να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ. Η τρίτη της προσπάθεια στο συγκεκριμένο ύψος ήταν καλή και φαίνεται πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανέβει υψηλότερα.

"Ελπίζαμε κάτι καλύτερο σήμερα, όμως, ο αέρας δεν μας άφησε πολλά περιθώρια. Ετσι λόγω του αέρα σ΄ήμερα αγωνίστηκα με πολύ μικρό κοντάρι, οπότε από θέμα ύψους θα έλεγα πως τα πήγαμε καλά. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου την Κυριακή στο Ραμπάτ. Η σεζόν είναι μεγάλη κι έχουμε ακόμη το χρόνο να δουλέψουμε", είπε η Στεφανίδη με το τέλος του αγώνα.

Δεύτερη στο σημερινό αγώνα ήταν η Ελένη Πόλακ με 4.30 μ., που στη συνέχεια άφησε το 4,40 μ. και δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 4,50 μ. και τρίτη η Αντζέλικα Μόσερ με 4,20 μέτρα.

Ο αντίθετος άνεμος δεν άφησε περιθώρια στις αθλήτριες που μετείχαν στα 100 μ. εμπ. των γυναικών. Η Ρουσλάνα Ρασκοβα έφυγε καλύτερα απ' όλες στον βατήρα και τερμάτισε σε 13.28 (-1,5), ενώ δεύτερη ήταν η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 13.56. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της το Σάββατο στο Σαμορίν.

Η Ριμόνα Μπάρτζελ (Τζαμάικα) ήταν νικήτρια στα 100 μ. με 11.59 (-2,5) εκεί όπου η Ραφαέλα Σπανουδάκη με 11.64. "Ο αέρας δεν μας επέτρεψε να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Σε κάθε περίπτωση ήταν μια ωραία διοργάνωση. Συνεχίζω στην Κααμάτα, όπου θα τρέξω 200 μ.", είπε η Σπανουδάκη.

Στα 100 μ. των γυναικών συμμετείχε και η κορασίδα πρωταθλήτρια Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που ήταν νικήτρια στη σειρά της με 12.04 (-1,9).

Στο μήκος, η Αμπιγκάιλ Ιροζούρου (Μ. Βρετανία) έκανε άλμα στα 6,53 μ. (-0,6) στην 5η προσπάθεια της και κέρδισε. Δεύτερη ήταν η Μαρίνα Μπεχ - Ρόμαντσχουχ (Ουκρανία) με 6,48 μ. και τρίτη ήταν η Γκουανέσα Μπουρκς (ΗΠΑ) με 6,33 μέτρα. Καλύτερη Ελληνίδα του αγώνα ήταν η Οξάνα Κορένεβα με 6,13 μ. (-1,8).

Στο τριπλούν η Τζένι Έλμπε ήταν νικήτρια με 13,30 μ. (-1,7), ενώ η Σπυριδούλα Καρύδη ακολούθησε με 13,25 μ., σε μία ακόμη καλή εμφάνιση της στη σεζόν.

Στο ύψος η Τατιάνα Γκούσιν ήταν 1η με 1,88 αλλά δεν τα κατέφερε στο 1,90.

Η Γκούσιν προέρχεται από τις καλές εμφανίσεις του χειμώνα, όπου πέρασε τα 1,94μ. και δείχνει πως είναι θέμα χρόνου να βρει και στον ανοιχτό στίβο άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα. Κάτι που θα μπορούσε να έχει κάνει και στο σημερινό της αγώνα, αφού η τρίτη της προσπάθεια στο 1,90 μ. ήταν πολύ καλή.

Στο ύψος των γυναικών μετείχαν δύο νεαρές αθλήτριες δύο σπουδαίων μορφών του ύψους Ανδρών. Η 15χρονη κόρη του Λάμπρου Παπακώστα, Σάντυ Παπακώστα που ανέβηκε πάνω από τα 1,70 μ. και η 13χρονη κόρη του Ντράγκουντιν Τόπιτς, που έκανε 1,65 μέτρα.

"Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο μίτινγκ και είναι αλήθεια πως θα ήθελα να ανέβω λίγο υψηλότερα σήμερα. Ηταν ένας καλός αγώνας, στον οποίο θα μπορούσα να έχω κάνει και το 1,90 μέτρα. Εκανα κάποια μικρά λάθη, τα οποία θα μπορώ να διορθώσω στην επόμενη διοργάνωση στην Οστράβα", είπε η Γκούσιν με το τέλος του αγώνα.

 

Τελευταία Νέα