Τζένκο: Παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό στα Ιωάννινα!

Gazzetta team
Τζένκο: Παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό στα Ιωάννινα!

bet365

Παγκόσμιο ρεκόρ Κ-18 στον ακοντισμό από την Ελίνα Τζένγκο στα Ιωάννινα.
Φανταστικό ρεκόρ από την Ελίνα Τζένγκο στο πανελλλήνιο σχολικό πρωτάθλημα που "φιλοξενούν" τα Ιωάννινα.
Η νεαρη αθλήτρια έστειλε το ακόντιο στα 65,90 μ. και βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ Κ18, το οποίο ήταν 65,45 και ανήκε στην Κουβανή Μαρισλεις Ντουαρθ, από τις 25 Μαϊου του 2017.
Η Τζενγκο είχε ακόμη βολή στα 59,70 μ., 62,30 μ. , 61,61 μ., 62,03 μ. και 60,76 μέτρα.
Το προηγούμενο ρεκόρ της Τζενγκο, το οποίο ήταν και πανελλήνιο στην κατηγορία της, ήταν 63,34 μ. και αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ,από τον περασμένο Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες. Η Τζενγκο πλέον στρέφει την προσοχή της στα 600αρι ακόντιο, με το οποίο θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

"Ήρθε επιτέλους το ρεκόρ, τόσο καιρό το περιμέναμε. Φέτος είμαι τελευταία χρονια κορασίδα ήθελα να κάνω το ρεκόρ, γιατί ήξερα πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη. Τώρα θα συνεχίσουμε τη δουλειά και με τα δύο όργανα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να βελτιώσω κι άλλο το ρεκόρ", είπε στο segas.gr η Ελίνα.

Αναφορικά με τους στόχους της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, σχολίασε: "Βάζω στόχο το μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο. Πάντα κυνηγάμε το υψηλότερο και με τη δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε. Σχετικά με το αν τη βαραίνει το γεγονός ότι αποτελεί μια αθλήτρια με μεγάλο μέλλον, είπε: "Δεν με βαραίνει γιατί δεν το σκέφτομαι. Κάνω αυτό που αγαπάω, γυμνάζομαι, απασχολούμαι. Ολα έρχονται με τη δουλειά".

Η Ελίνα Τζένγκο δεν είναι η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας που πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18, αφού στο παρελθόν έχει πετύχει ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπ. και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ (κλειστός στίβος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα