Τα Βαλκάνια τίμησαν τους πρωταθλητές τους (pics)

Τα Βαλκάνια τίμησαν τους πρωταθλητές τους (pics)

Τα Βαλκάνια τίμησαν τους πρωταθλητές τους (pics)

Oι πρωταθλητές Ευρώπης Βούλα Παπαχρήστου και Ραμιλ Γκουλίεβ (Τουρκία) απέσπασαν τον τίτλο της κορυφαίας Γυναίκας και του κορυφαίου Άνδρα αντίστοιχα, στα Βαλκάνια για το 2018.

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του προέδρου της IAAF Σεμπάστιαν Κόου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (6/12) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το GALA  της ABAF. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι πρωταθλητές Ευρώπης Βούλα Παπαχρήστου και Ραμιλ Γκουλίεβ (Τουρκία) απέσπασαν τον τίτλο της κορυφαίας Γυναίκας και του κορυφαίου Άνδρα αντίστοιχα, στα Βαλκάνια για το 2018. Επίσης ο  Ουκρανός σφυροβόλος Μιχαίλο Κόχαν, ασημένιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε αναδείχθηκε κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής, ενώ τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες απέσπασε η Αλεξάνδρα Νάτσεβα (Βουλγαρίλα), νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο τριπλούν και δεύτερη στο ίδιο αγώνισμα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ.

"Όταν, το 1929, ο Δημήτριος Δάλλας, εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ, πρότεινε την καθιέρωση των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο καινούριος αυτός θεσμός θα ξεπερνούσε περιόδους έντονων αντιπαραθέσεων και πολεμικών συγκρούσεων στα Βαλκάνια και θα εξελισσόταν σε γέφυρα ειρήνης και φιλίας ανάμεσα στους λαούς και τις χώρες μας. Στον ΣΕΓΑΣ πιστεύουμε ότι είναι συμβολικό και σημαντικό ότι φέτος οι κορυφαίοι του στίβου στα Βαλκάνια, βραβεύονται εδώ που ξεκίνησαν όλα, πριν 89 χρόνια.  Μας τιμά η παρουσία τόσο σημαντικών προσκεκλημένων στην Ελλάδα. Μας χαροποιεί η διοργάνωση του Βαλκανικού Gala του στίβου στην Αθήνα.  Στον ΣΕΓΑΣ πιστεύουμε επίσης ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε τις αξίες που παρακίνησαν του ιδρυτές των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο στίβος οφείλει να λειτουργεί με βάση αξίες και όχι οικονομικά οφέλη.  Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το άθλημα μας οφείλει πρωτίστως να υπηρετεί τις ανάγκες των αθλητών και των προπονητών και όχι εκείνες των μάνατζερ", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος στο καλωσόρισμα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΑΒΑF Ντόμπριν Καραμαρίνοφ, όσο και οι Κόου και Χάνσεν. 

 

 

Best of internet