Η ζέστη εμπόδιο για το Μαραθώνιο των ΟΑ 2020

Gazzetta team
Η ζέστη εμπόδιο για το Μαραθώνιο των ΟΑ 2020

bet365

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο κατέθεσαν αίτημα στη ΔΟΕ για αλλαγή ώρας του Μαραθωνίου λόγω ζέστης.

Επίσημα αίτημα στη ΔΟΕ για αλλαγή ώρα έναρξης του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο κατέθεσαν οι διοργανωτές.

Το κορυφαίο γεγονός του 2020 θα διεξαχθεί τον Αύγουστο (24/7-9/8) όπου στην Ιαπωνία η θερμοκρασία θα ξεπερνάει τους 40 βαθμούς κελσίου.

Οι δύο Μαραθώνιοι δρόμοι (ανδρών και γυναικών) ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν με ώρα έναρξης 7:00 το πρωί, αλλά οι διοργανωτές ζήτησαν από την IAAF και τη ΔΟΕ τη μετάθεση της ώρας εκκίνησης για τις 05:30 ή 06:00 τοπική ώρα (οι γυναίκες στις 2 Αυγούστου και οι άνδρες στις 9/8, παραδοσιακά δηλαδή την τελευταία ημέρα των Αγώνων).

Οι ώρες έναρξης για τους αγώνες ράγκμπι και ποδηλασίας έχουν επίσης αλλάξει μετά την συνάντηση της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Επίσης τους διοργανωτές απασχολεί το μπάτζετ των Αγώνων το οποίο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεφύγει λόγω έκτακτων εξόδων και ήδη συζητούν για την αντιμετώπισή του με την αύξηση των ιδιωτικών χορηγιών και την μεγαλύτερη πώληση των εισιτηρίων της διοργάνωσης, ώστε να υπάρξει ένας ισορροπημένος προϋπολογισμός.

 

Τελευταία Νέα