Σε Κιπτσόγκε και Ιμπαργκουέν τα βραβεία της χρονιάς!

Gazzetta team
Σε Κιπτσόγκε και Ιμπαργκουέν τα βραβεία της χρονιάς!

bet365

Κορυφαίοι στον κόσμο για το 2018 ο Έλιουντ Κιπσόγκε και η Κατρίν Ιμπαργκουέν.

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Κατρίν Ιμπαργκουέν αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές του κόσμου για το 2018, στο Γκαλά της IAAF, το οποίο διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης (4/12) στο Μονακό.

Ο Κενυάτης κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη έναντι ισχυρών υποψηφίων, χάρη στο 2.01.39, το οποίο πέτυχε στον μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο Κιπτσόγκε έγινε ο πρώτος αθλητής του μαραθωνίου, που αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την IAAF. Στις γυναίκες, κορυφαία αναδείχθηκε η Κατρίν Ιμπαργκουέν, που για μία ακόμη χρονιά ήταν εντυπωσιακή.

Η Κολομβιανή κατέκτησε το διαμάντι τόσο στο τριπλούν, όσο και στο μήκος, ενώ κατάφερε να κάνει το ίδιο νταπλ και στο διηπειρωτικό κύπελλο. Κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο φοβερός Αρμαντ Ντουπλάντις, ο άλτης των 6,05 μ. στο επί κοντώ, ενώ κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια η πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων Σάντι ΜακΛάουλιν.

Εκπροσώπηση στη διοργάνωση είχε και η Ελλάδα , χάρη στον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος τιμήθηκε από την IAAF για το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20, που σημείωσε τον περασμένο χειμώνα. Ο νεαρός είχε ξεπεράσει τα 5,78 μ., επίδοση που ήταν παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας του.

Κορυφαίοι ανερχόμενοι αθλητές αναδείχθηκαν, ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις (επί κοντώ) στους άνδρες και η Αμερικανίδα Σίντνεϊ ΜακΛόγκλιν (400μ εμπόδια). Ο πρώτος με καλύτερη επίδοση φέτος στα 6.05μ έγινε ο 4ος αθλητής που έχει υπερβεί το συγκεκριμένο ύψος που είναι και η 2η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον ανοικτό στίβο μετά τα 6.14μ του Σεργκέι Μπούμπκα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα