Σε Κιπτσόγκε και Ιμπαργκουέν τα βραβεία της χρονιάς!

Σε Κιπτσόγκε και Ιμπαργκουέν τα βραβεία της χρονιάς!

Σε Κιπτσόγκε και Ιμπαργκουέν τα βραβεία της χρονιάς!

Κορυφαίοι στον κόσμο για το 2018 ο Έλιουντ Κιπσόγκε και η Κατρίν Ιμπαργκουέν. 

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Κατρίν Ιμπαργκουέν αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές του κόσμου για το 2018, στο Γκαλά της IAAF, το οποίο διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης (4/12) στο Μονακό. 

Ο Κενυάτης κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη έναντι ισχυρών υποψηφίων, χάρη στο 2.01.39, το οποίο πέτυχε στον μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο Κιπτσόγκε έγινε ο πρώτος αθλητής του μαραθωνίου, που αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την IAAF. Στις γυναίκες, κορυφαία αναδείχθηκε η Κατρίν Ιμπαργκουέν, που για μία ακόμη χρονιά ήταν εντυπωσιακή.

Η Κολομβιανή κατέκτησε το διαμάντι τόσο στο τριπλούν, όσο και στο μήκος, ενώ κατάφερε να κάνει το ίδιο νταπλ και στο διηπειρωτικό κύπελλο. Κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο φοβερός Αρμαντ Ντουπλάντις, ο άλτης των 6,05 μ. στο επί κοντώ, ενώ κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια η πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων Σάντι ΜακΛάουλιν.

Εκπροσώπηση στη διοργάνωση είχε και η Ελλάδα , χάρη στον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος τιμήθηκε από την IAAF για το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20, που σημείωσε τον περασμένο χειμώνα. Ο νεαρός είχε ξεπεράσει τα 5,78 μ., επίδοση που ήταν παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας του.

Κορυφαίοι ανερχόμενοι αθλητές αναδείχθηκαν, ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις (επί κοντώ) στους άνδρες και η Αμερικανίδα Σίντνεϊ ΜακΛόγκλιν (400μ εμπόδια). Ο πρώτος με καλύτερη επίδοση φέτος στα 6.05μ έγινε ο 4ος αθλητής που έχει υπερβεί το συγκεκριμένο ύψος που είναι και η 2η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον ανοικτό στίβο μετά τα 6.14μ του Σεργκέι Μπούμπκα.

 

Best of internet