Παγκόσμια λάμψη στο Gala της AIMS (pics)

Gazzetta team
Παγκόσμια λάμψη στο Gala της AIMS (pics)

bet365

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που "φιλοξενήθηκε" στο Μέγαρο Μουσικής τιμήθηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς στο Μαραθώνιο σε κάθε κατηγορία.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Αθήνα "φιλοξένησε" με μεγάλη επιτυχία στο Gala βράβευσης των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων της AIMS.

Το Μέγαρο Μουσικής, φόρεσε τα γιορτινά του, και το βράδυ της Παρασκευής (9.11) υποδέχτηκε εκλεκτούς καλεσμένους απ' όλο τον κόσμο που προσέδωσαν λάμψη στο event που στέφτηκε με οργανωτική επιτυχία.

Ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο στον χαιρετισμό του, είπε: "Η αναγνώριση συνεπάγεται την ευθύνη και ο μαραθώνιος στηρίζεται σε αρχές τις οποίες πρέπει να διαδίδουμε και κυρίως προς τους νέους. Χαιρόμαστε που τιμούμε τον Χορστ για την προσφορά του, τον άνθρωπο που ίδρυσε τον μαραθώνιο του Βερολίνου το 1974, ο οποίος έχει γιγαντωθεί με περισσότερους από 40.000 δρομείς και έχει γίνει παγκόσμιας εμβέλειας".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, είπε:"Η Ελλάδα, η Αττική και η Αθήνα είναι το τέλειο μέρος γι΄ αυτό το γεγονός. Είμαστε υπερήφανοι, που διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση, εδώ στον τόπο που ξεκίνησαν όλα. Το τρέξιμο αποτελεί διέξοδο και σταθερή βάση για ένα υγιέστερο τρόπο ζωής. Είναι καθήκον μας και προτεραιότητα μας να δημιουργήσουμε μια νέα εποχή για το μαραθώνιο κίνημα".

Την εκδήλωση τίμησε και ο Υπουργός ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης, Νίκος Παππάς ο οποίος δήλωσε: "Απόψε τιμούμε το κουράγιο και την δύναμη όσων ξεχώρισαν και όσων συμμετείχαν σε αγώνες μαραθωνίου. Ο μαραθώνιος Αθήνας έχει ιστορικό χαρακτήρα, έχει επηρεάσει τον αθλητισμό και την ιστορία, καθώς είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Λαμπράκη. Ολοι οι Έλληνες στηρίζουμε τον μαραθώνιο ως σύμβολο της κατανόησης, της ειρήνης και της συνύπαρξης που ξεκινά από την γενέτειρα της Δημοκρατίας και των Ολυμπιακών αγώνων".

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, είπε: "Αισθάνομαι τυχερή, διότι μπορώ να προσφέρω από την θέση μου, σε ένα παγκόσμιο γεγονός, σύμβολο της ανθεκτικότητας, της επιμονής, της δύναμης, της ειρήνης, του πολιτισμού, της δημοκρατίας. Βασικά ιδεώδη της ανθρωπότητας από τη χώρα μου, που αφορούν ολόκληρο τον κόσμο".

Οι Κενυάτες αθλητές Εliud Κipchoge και Gladys Cherono αναδείχθηκαν κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του πλανήτη για το 2018 και παρέλαβαν το βραβείο της AIMS.

Η Gladys Cherono, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, ήταν νικήτρια τον Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 16 Σεπτεμβρίου με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, 2:18:11. Την βράβευση στην Cherono έκανε ο Υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Ο Εliud Κipchoge υπήρξε ανίκητος στον Μαραθώνιο κατά το 2018 κερδίζοντας τόσο τους Μαραθωνίους του Λονδίνου όσο και του Βερολίνου σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 2:01:39. Ο Κενυάτης δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Αθήνα , ωστόσο στο βίντεο που έπαιξε, ευχαρίστησε την AIMS για την βράβευση.

Δύο θρύλοι των αγώνων μεγάλων αποστάσεων, οι Hiroaki Chosa και Horst Milde τιμήθηκαν από την AIMS με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς.

Ο Μαραθώνιος της Λουκέρνης (Swiss City Marathon-Lucerne) τιμήθηκε με τη διάκριση του Πράσινου Μαραθωνίου για το 2018, ενώ με το βραβείο κοινωνικής προσφοράς τιμήθηκε η διοργάνωση του Βελιγραδίου, που ανέπτυξε το πρόγραμμα "Ήρωες του Μαραθωνίου του Βελιγραδίου" το οποίο έχει αναγνωρίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεκάδες ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων που ζουν με αναπηρίες και ξεπέρασαν τις προκλήσεις για να τερματίσουν τον αγώνα. Το βραβείο παρέλαβε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Dejan Nikolic, από τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός μαζί με τον Ιωάννα Γουλιό, αναπληρωτή γενικό γραμματέα ΕΟΤ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο ΣΕΓΑΣ τίμησε με το βραβείο "ΣΕΓΑΣ για δρομείς υγείας" τέσσερα παιδιά από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής, που εκπροσωπούν πάνω από 15.000 μαθητές δημοτικών σχολείων, που συμμετέχουν ετησίως σε όλα τα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ σε όλη την Ελλάδα.

 

Τελευταία Νέα