Γκλάντις Τσερόνο: «Χαρούμενη για την διάκριση, ευτυχής που είμαι στην Αθήνα».

Γκλάντις Τσερόνο: «Χαρούμενη για την διάκριση, ευτυχής που είμαι στην Αθήνα».

Γκλάντις Τσερόνο: «Χαρούμενη για την διάκριση, ευτυχής που είμαι στην Αθήνα».

Η αθλήτρια από την Κένυα που ψηφίστηκε κορυφαία αθλήτρια του μαραθωνίου για το 2018 θα πάρει το βραβείο της στο Μέγαλο Μουσικής. 

Με κεντρικό πρόσωπο την Γκλάντις Τσερόνο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιου του 36ου ΑΜΑ. 

Η αθλήτρια από την Κένυα αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια του μαραθωνίου για το 2018 και ήταν περήφανη για το βραβείο που θα παραλάβει το βράδυ της Παρασκευής (9/11) στο Gala της AIMS στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, αλλά και για την παρουσία της στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. 

«Είμαι χαρούμενη που εκλέχθηκα αθλήτρια της χρονιάς από την AIMS και ευτυχής που είμαι στην Αθήνα» τόνισε αρχικά ενώ μιλώντας για το... κυνήγι ενός παγκοσμίου ρεκόρ είπε: «Ναι, είναι πιθανόν. Δεν μπορώ να πω πότε, αλλά με σκληρή προπόνηση μπορεί να έρθει». 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είπε: «Ίσως στο μέλλον μπορεί να το προσπαθήσω» και τέλος, για το ποιο θα ήταν το μήνυμά της στη νέα γενιά: «Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχεις και είναι σημαντικό γενικά κάποιος να κάνει αθλητισμό». Η Τσερόνο ήταν νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στη Μόσχα στα 10.000 μ., ενώ το 2014 αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον Ημιμαραθώνιο. 

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς για τη συνεργασία μας με την AIMS τα τελευταία 12 χρόνια χάρη στην οποία δημιουργήθηκαν σημαντικοί θεσμοί, όπως το Συμπόσιο, η Φλόγα του Μαραθωνίου, το Γκαλά για τη βράβευση των καλύτερων Μαραθωνοδρόμων του Κόσμου. Καλοσωρίζουμε την κορυφαία μαραθωνοδρόμο για το 2018, την Γκλάντις Τσερόνο και της ευχόμαστε να μείνει ικανοποιημένη από την ελληνική φιλοξενία», από την πλευρά του, ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, σχολίασε.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκε και ο Ιδρυτής του Μαραθώνιου του Βερολίνου και Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμποσίου της AIMS, Χοστ Μίλντε, ο οποίος σημείωσε: «Αγαπώ την Ελλάδα και αυτή η σχέση αγάπης άρχισε πολλά χρόνια πριν. Ήρθα για πρώτη φορά στη χώρα σας το 1967 με το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, στο πλαίσιο της προπόνησης για αγώνες σε ανώμαλο έδαφος. Επισκεφθήκαμε την Αρχαία Ολυμπία κι εντυπωσιάστηκα. Το 2004 επέστρεψα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είδα τον Μαραθώνα και σκέφθηκα ότι σε όλον τον κόσμο τρέχουν μαραθώνιο, αλλά δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει μια πόλη με το όνομα Μαραθώνας, με την ιστορία του. Το 2006 συναντήθηκα με τον κύριο Κώστα Παναγόπουλο και του είπα “δεν ξέρετε τι έχετε στα χέρια σας".  Τότε ο αγώνας είχε 3.000 δρομείς, και τώρα βλέπεται πόσο έχει εξελιχθεί. Έτσι, από το 2007 αρχίσαμε την προσπάθεια αναβάθμισης, φέρνοντας το Συμπόσιο της AIMS στην Αθήνα, όπου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Από τότε επισκέπτομαι κάθε χρόνο την Αθήνα, έχω κάνεις πολλές συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια με τους ανθρώπους της ελληνικής ομοσπονδίας. Έχω ένα συναίσθημα για τους μαραθώνιους της Αθήνας και του Βερολίνου για τα επόμενα χρόνια. Κάθε δρομέας που τρέχει στο Βερολίνο, πρέπει να τρέξει και στον μαραθώνιο της Αθήνας».

Best of internet