Χρυσό η Τζένκο και χάλκινο η Φιάσκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (vid & pics)

Δήμος Μπουλούκος
Χρυσό η Τζένκο και χάλκινο η Φιάσκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (vid & pics)

bet365

Δύο ακόμα μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Αιρες, αυτή τη φορά στο στίβο.

Η Ελίνα Τζένγκο και η Ολγα Φιάσκα ήταν εξαιρετικές και πανηγύρισαν το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα στο στίβο. Η Τζένγκο μετά το 63,34 μ. στον πρώτο αγώνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στον ακοντισμό και πολύ δύσκολα θα έχανε το χρυσό μετάλλιο.

Η 16χρονη στον σημερινό αγώνα είχε καλύτερη προσπάθεια στα 61,74 μ., ενώ είχε άλλη μία βολή πάνω από τα 60,00 μ., την δεύτερη που μετρήθηκε 60,68 μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τζένγκο μέσα σε λίγες ημέρες έστειλε τέσσερις φορές το ακόντιο πάνω από τα 60.00 μ., ενώ ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες με 58,05 μέτρα. Η Τζένγκο το καλοκαίρι κατέλαβε την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και με τη σημερινή της εμφάνιση έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τη χρονιά.

Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε και η Ολγα Φιάσκα που έκανε δύο τα μετάλλια της σε μεγάλες διοργανώσεις τη φετινή χρονιά. Η νεαρή αθλήτρια από την Μυτιλήνη τερμάτισε σήμερα δεύτερη στα 5.000 μ. βάδην με 23.23.89 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με βάση το μέσο όρο των δύο εμφανίσεων της στην απόσταση. Η Φιάσκα έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποίηση από την πορεία της στη χρονιά, αφού νωρίτερα στη σεζόν ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα