Στη Νέα Σμύρνη τρέχουν την Κυριακή για τις Χαμένες Πατρίδες

Gazzetta team
Στη Νέα Σμύρνη τρέχουν την Κυριακή για τις Χαμένες Πατρίδες

bet365

Περισσότεροι από 7.000 δρομείς κάθε ηλικίας αναμένεται να κατακλύσουν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου τη Νέα Σμύρνη, για να τρέξουν στον 4ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης για τις χαμένες πατρίδες.

Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές, Παραολυμπιονίκες, απλοί δρομείς και χιλιάδες παιδιά θα πάρουν μέρος στα αγωνίσματα των 10 χλμ., 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. που θα διεξαχθούν στην Λεωφόρο Ελευθέριου Βενιζέλου.

Μεταξύ αυτών θα είναι τα μέλη της Εθνικής ομάδας πόλο εφήβων που τον περασμένο Αύγουστο αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Την έναρξη του αγώνα των 10 χλμ. θα κάνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ το βραβείο του «δρομέα πνεύματος» που έχει θεσπιστεί από την πρώτη χρονιά, φέτος θα απονεμηθεί στον Νεοσμυρνιώτη συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό και στον σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Τάκη Παπαγιαννίδη.

Επίσης, παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης θα έχει στηθεί μία μεγάλη γιορτή, με περίπτερα χορηγών, μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και δρώμενα για παιδιά, προκειμένου και οι θεατές να γιορτάσουν μαζί με τους δρομείς, στον Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης.

Αποκαλύφθηκε επίσης το t shirt του αγώνα που είναι κόκκινο για να θυμίζει τον τρόπο που ξεριζωθήκαν οι Έλληνες από τις πατρίδες του αλλά και το πάθος για τη ζωή!

Το πρόγραμμα

Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Γαλαξίας»

08:00 – 11:00 Λειτουργία Γραμματείας

Αγώνες Δρόμου Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, άγαλμα Βενιζέλου

09:00. Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ.

10:45. Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ.

12:00. Εκκίνηση αγώνα 2,5χλμ.

10:30 – 12:30 Απονομές Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης

Η παραλαβή του υλικού από τους δρομείς γίνεται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο από τον «Γαλαξία» στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου λειτουργεί η Γραμματεία του αγώνα, από τις 10:00 ως τις 20:00. Ανάλογα και με τις ακυρώσεις, μπορούν να γίνουν και εγγραφές ενδιαφερόμενων δρομέων.

Τους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη από τον Πανιώνιος ΓΣΣ και τη Νεότητα του Ερυθρού Σταυρού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα