Χαρούμενοι για τα μετάλλια Μπελιμπασάκη και Τσιάμης (gTV)

Δήμος Μπουλούκος
Χαρούμενοι για τα μετάλλια Μπελιμπασάκη και Τσιάμης (gTV)

bet365

To gazzetta.gr υποδέχθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τους τελευταίους μεταλλιούχους της Εθνικής ομάδα στίβου, Μαρία Μπελιμπασάκη και Δημήτρη Τσιάμη που επέστρεψαν στην Αθήνα.

Ηταν δύο από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Εθνικής ομάδας στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα με πανελλήνιο ρεκόρ και ο Δημήτρης Τσιάμης πήρε το χάλκινο στο τριπλούν, σε ηλικία 36 ετών, μετά από 20 χρόνιας πορείας στους στίβους.

Η Μπελιμπασάκη είπε ότι πήγε στον τελικό για να κερδίσει, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο την κάνει χαρούμενη: «Πήγα στον τελικό και αισθανόμουν τέλεια. Έτρεχα και αισθανόμουν δυνατή και γρήγορη. Μπήκα για να κερδίσω. Στα τελευταία μέτρα της κούρσας άρχισα να αισθάνομαι πως η Πολωνή με καταδιώκει. Για περίπου δέκα μέτρα κατάφερα να κρατηθώ, ωστόσο έριξα το κορμί νωρίτερα στον τερματισμό κι αυτό είχε ως συνέπεια να σκοντάψω και τελικά να πέσω. Για εμένα είναι σαν να νίκησα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα και πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία μου στη διοργάνωση. Βασικό μέλημα το επόμενο διάστημα είναι να γίνει καλά ο αχίλλειος. Ήδη ο γιατρός μας, ο Διονύσης Χίσσας, μου είπε πως θα βάλω για 15 ημέρες μπότα και θα κάνω και κάποιες θεραπείες. Από εκεί και πέρα, ο στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2019. Οι δύο επόμενες χρονιές είναι δύσκολες και απαιτητικές και θέλουν ιδιαίτερο χειρισμό».

Ο Δημήτρης Τσιάμης αναφέρθηκε στην ηλικία του, που για τον ίδιο δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας: «Το 36 είναι για εμένα ένα νούμερο. Όσο νιώθω καλά θα συνεχίσω να κάνω αγώνες και να κυνηγάω τα 17,00 μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το μετάλλιο, έστω κι αν ξέρω πως το επίπεδο του τελικού δεν ήταν υψηλό. Ωστόσο είμαι πολλά χρόνια στους στίβους και είναι η πρώτη φορά που κατακτώ μετάλλιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Θα μπορούσα να έχω καλύτερη επίδοση, ακόμη και να κερδίσω».

 

Τελευταία Νέα