Ανετα στον τελικό ο Φιλιππίδης, πέρασε κι ο Τσιάμης στο τριπλούν

Δήμος Μπουλούκος
Ανετα στον τελικό ο Φιλιππίδης, πέρασε κι ο Τσιάμης στο τριπλούν

bet365

Νέες επιτυχίες για την Ελλάδα στο Βερολίνο. Ο Κώστας Φιλιππίδης πέρασε εύκολα τα 5.61 και προκρίθηκε στον κυριακάτικο τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, ενώ την πρόκριση πήρε στο τριπλούν και ο Δημήτρης Τσιάμης.

Ο Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη τα 5,61μ. και προκρίθηκε, παρότι το όριο για τον τελικό ήταν 5,66μ., στο οποίο, όμως, δεν έφτασε κανείς αθλητής καθώς τα 5,61μ. ήταν αρκετά για να προκύψει η 12άδα που θα διεκδικήσει τα μετάλλια την ερχόμενη Κυριακή, ενώ η 12άδα συμπληρώθηκε με δύο άλτες που ξεπέρασαν τα 5,51 μέτρα. Ο Φιλιππίδης θα πάρει μέρος στον τέταρτο τελικό της καριέρας του.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα είχε περάσει με την πρώτα τα 5,51μ., ενώ χρειάστηκε δύο προσπάθειες στα 5,36μ.

Οι 12 του τελικού
Κώστας Φιλιππίδης(Ελλάδα)
Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία)
Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία)
Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία)
Άρμαντ Ντουπλάντις (Σουηδία)
Άνταμ Χέιγκ (Βρετανία)
Άρτ Άρνοντ (Βέλγιο)
Κλαούντιο Μικέλ Στέκι (Ιταλία)
Άλεξ Σαπέλ (Γαλλία)
Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία)
Τιμούρ Μοργκούνοφ (Ρωσία)
Αλιούν Σεν (Γαλλία)

Πρόκριση στον τελικό του τριπλούν εξασφάλισε και ο Δημήτρης Τσιάμης που στο τρίτο άλμα έφτασε στον προκριματικό, στα 16.69 και πήρε το εισιτήριο! Προκρίθηκε με την 4η καλύτερη επίδοση των προκριματικών στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή στις 20:55, πετυχαίνοντας το καλύτερο φετινό του άλμα.

Αντιθέτως, η Σταματία Σκαρβέλη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της σφυροβολία γυναικών αφού είχε καλύτερη βολή στα 67.97μ και κατετάγη 6η στο Α΄ γκρουπ και 15η στο σύνολο. Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε η 33χρονη Ανίτα Βλόνταρτσικ με 75.10μ, που πάει για τον 4η συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα