Το άλμα της χρονιάς η Παπαχρήστου!

Gazzetta team
Το άλμα της χρονιάς η Παπαχρήστου!

bet365

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε το καλύτερο άλμα στην Ευρώπη(14,74), βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και είναι έτοιμη για βάθρο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου!

Η Βούλα Παπαχρήστου είναι στα... καλύτερά της, στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας της και το απέδειξε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου! Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε άλμα στα 14.74, επίδοση που είναι η καλύτερη για φέτος στην Ευρώπη! Η Παπαχρήστου με αυτό το άλμα στέλνει «μήνυμα» ενόψει του Ευρωπαϊκού, στο οποίο πάει με ξεκάθαρο στόχο το βάθρο και γιατί όχι ψηλότερα από το προ διετίας χάλκινο στο Άμστερνταμ.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στη Sportingbet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας*. * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις (21+)

Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο των αγώνων, ωστόσο δεν ήταν η μόνη από τα ελληνικά χρώματα, που ξεχώρισε. Η πρώτη ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ανδρών -Γυναικών είχε την ελληνική ομάδα να κατακτά 12 μετάλλια εκ των οποίων τα 5 χρυσά, τα 3 ασημένια και τα 4 χάλκινα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσε συνέχεια στην εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας στην Πάτρα και έδειξε περίτρανα πως διανύει καλή αγωνιστική περίοδο. Ο 20χρονος άλτης ήταν νικητής στο μήκος με 8,17 μ. και πλέον θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν με στόχο τη διάκριση. Ο Τεντόγλου, ο οποίος ολοκλήρωσε για τρίτη φορά στη σεζόν τον αγώνα του με άλμα πάνω από τα 8,00 μέτρα έδειξε σταθερότητα, που είναι και αυτή που θα του δώσει τη διάκριση στη μεγάλη διοργάνωση.


Την αρχή για τα ελληνικά χρώματα στην πρώτη ημέρα των αγώνων έκανε ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, λίγες μόλις εβδομάδες από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου είχε καλύτερη προσπάθεια στα 74,93 μ. και κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ είχε δύο ακόμη βολές πάνω από τα 73,00 μέτρα. Ο Αναστασάκης θα κάνει τον επόμενο αγώνα, τον τελευταίο πριν το Βερολίνο, στις 26 του μηνός στην Ουγγαρία.

Βελτιωμένη παρουσιάζεται από αγώνα σε αγώνα η Δέσποινα Μουρτά, που κατάφερε να τρέξει για πρώτη φορά στην καριέρα της στα 400 μ. κάτω από 53.00. Η αθλήτρια της Ντίνας Μπορνιβέλη ήταν νικήτρια στη σειρά της με 52.98 και τέταρτη στο σύνολο. Η Μουρτά, η οποία έχει ήδη κλείσει θέση για το Βερολίνο, είχε ατομικό ρεκόρ 53.12 από τα φετινά Τοφάλεια. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ευαγγελία Ζυγόρη, που ήταν δεύτερη πίσω από τη Μουρτά, στην πρώτη τελική σειρά των 400 μ. με 54.49.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 100 μ. με 10.36. Ο αθλητής κατάφερε στα τελευταία μέτρα να αναπτύξει ταχύτητα και να τερματίσει πρώτος, παρά το γεγονός ότι είχε μείνει πίσω. Στην ίδια απόσταση ο νεαρός Γιάννης Βοσκόπουλος πραγματοποίησε καλή παρουσία, αφού ήταν έβδομος με 10.73. Στον προκριματικό των 100 μ. συμμετείχε η Κατερίνα Σάρρη, όπου τερμάτισε σε 12.19. Στην Ελλάδα έμεινε τελικά η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό στην φτέρνα.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου δίχως να έχει την απαραίτητο συναγωνισμό, προσπάθησε να κάνει γρήγορη κούρσα, ωστόσο το 2.04.65 δεν ήταν αρκετό για να της δώσει το εισιτήριο για το Βερολίνο. Η αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ η επίδοση της αποτελεί φετινό ρεκόρ. Στα 1.500 μ. συμμετείχε ο Ανδρέας Δημητράκης, όπου ήταν τρίτος με 3.44.95.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η ομάδα 4Χ100 μ. των γυναικών με τις Κεραμιδά, Πεσιρίδου, Σαρρή και Πολίτη με 45.44, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η τετράδα των Ανδρών με τους Στεργιούλη, Νυφαντόπουλο, Τριβυζά και Δουβαλίδη να πετυχαίνουν 39.81.

Η Σοφία Υφαντίδου επέλεξε τελικά να μην αγωνιστεί στο έπταθλο, αλλά μόνο στον ακοντισμό απόφαση που φαίνεται της βγήκε σε καλό. Η πρωταθλήτρια μας είχε καλύτερη βολή στα 57,37 μ., πολύ κοντά στα 57,50 μ., που είναι το φετινό της ρεκόρ και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η Σταματία Σκαρβέλη μπορεί να μην πέτυχε όσο μεγάλη βολή θα ήθελε, ωστόσο με 15,51 μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία σε έναν ακόμη αγώνα προετοιμασίας πριν το Βερολίνο. Ο Κώστας Μπανιώτης δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε κι έτσι έμεινε στα 2,21 μ., επίδοση που του έδωσε την τρίτη θέση στον τελικό του ύψους. Στην πρώτη της συμμετοχή με την εθνική ομάδα, η Κατερίνα Βαγγενά ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στο επί κοτώ, αφού ξεπέρασε τα 4,00 μ. και ήταν τρίτη.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε στην πρώτη ημέρα του 10άθλου ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, ο οποίος πέτυχε 11.32 στα 100 μ., 7,23 μ. στο μήκος, 11,96 μ. στη σφαιροβολία, 2,02 μ. στο ύψος και 51.59 στα 400 μέτρα.

Ο Μιχάλης Παππάς αυτή τη φορά δεν κατέβηκε τα 47.00, αφού τερμάτισε τα 400 μ. σε 47.46, ενώ έφηβος Αρης Δρίτσας έτρεξε στα 400 μ. εμπ. σε 52.02 και ήταν τέταρτος, λίγες μόλις ημέρες από την καλή του παρουσία στο Παγκόσμιο Κ20

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα