Ο Μουζενίδης στον τελικό και με πολλές ελπίδες για μετάλλιο

Gazzetta team
Ο Μουζενίδης στον τελικό και με πολλές ελπίδες για μετάλλιο

bet365

Με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση προκρίθηκε ο Οδυσσέας Μουζενίδης, στον απογευματινό τελικό της σφαιροβολίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 που ξεκίνησε σήμερα στο Τάμπερε.

Ο πρωταθλητής μας σημείωσε στην πρώτη του βολή 20,36 μ. και έπιασε άνετα το όριο (19,60 μ.). Ο Μουζενίδης σημείωσε την δεύτερη επίδοση στο πρώτο προκριματικό γκρούπ, πίσω από τον Αμερικανό Άντριαν Πιπερι, που πέτυχε 21,41 μ., αρκετά κοντά στο ατομικό του 21,50 μέτρα. Το όριο των 19,60 μ. σημείωσε και ο Λευκορωσος Ντμίτρι Καρπουκ, με 19,66 μ., αθλητής που έχει ατομικό ρεκόρ πάνω από τα 21,00 μ. και θα παίξει ρόλο στον απογευματινό τελικό (18.10).

Στο β΄προκριματικό γκρουπ της σφαιροβολίας συμμετείχε ο Ιάσωνας Μαχαίρας, ο οποίος είχε μία μόνο έγκυρη βολή, την πρώτη, η οποία μετρήθηκε στα 18,27 μ. και του έδωσε την 16η θέση στο σύνολο.

Ο αθλητής κυνήγησε να πετύχει μια μεγαλύτερη βολή, που θα τον έβαζε στον απογευματινό τελικό, όμως, δεν τα κατάφερε. Η 12άδα έκλεισε στα 18,91 μ., επίδοση στις δυνατότητες του αθλητή μας. Την καλύτερη επίδοση στο β΄γκρουπ σημείωσε ο Αλεχ Ταμάσεβτς (Λευκορωσία) με 20,16 μέτρα, ενώ το όριο έπιασε και ο Κίλι Μπλίγκνάουτ (19,60 μ.), ο οποίος είναι ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Στον προκριματικό των 1.500 μ. αγωνίστηκε ο Γιώργος Μηλιάρας, ο οποίος δεν κατάφερε να προσεγγίσει το ατομικό του ρεκόρ και να διεκδικήσει μια θέση, ακόμη και στον τελικό. Ο αθλητής μας, ο οποίος πέρασε μεγάλο διάστημα της σεζόν προσπαθώντας να ξεπεράσει τον τραυματισμό στο πόδι, ήταν 11ος στην τρίτη προκριματική σειρά με 3.54.62 κι έτσι ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα