H απάντηση του ΣΕΓΑΣ στον Μερούση

Gazzetta team
H απάντηση του ΣΕΓΑΣ στον Μερούση

bet365

Ο Χριστόφορος Μερούσης εξέφρασε την πικρία του για τον αποκλεισμό από την ομάδα που θα πάει στο Βερολίνο και ο ΣΕΓΑΣ απάντησε με ανακοίνωση.

Ανακοίνωση σχετικά με την επιλογή των αθλητών στην ομάδα του μαραθωνίου, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, εξέδωσε η ομοσπονδία.

"1. Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις πρόκρισης είχαν συζητηθεί με όλους τους προπονητές των αθλητών που είχαν αγωνιστικό στόχο τον Μαραθώνιο -συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή του Χριστόφορου Μερούση, Σταύρο Καρρέ- πριν ανακοινωθούν από τον ΣΕΓΑΣ. Τα κριτήρια ανακοινώθηκαν στις 7/12/17 και είναι τα παρακάτω:

«Μόνο για την συμμετοχή στον Μαραθώνιο θα ισχύσουν και όρια Ημιμαραθωνίου τα οποία θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί έως 31/5/18 σε επίσημους και πιστοποιημένους αγώνες μετά από έγκριση της ΕΠΑΣ. Σε περίπτωση που κανένας αθλητής-τρια δεν επιτύχουν όρια συμμετοχής τότε θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μόνο ο Νικητής και η Νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου».

Άνδρες 2:19.00 (μαραθώνιος), 1:07.40 (ημιμαραθώνιο)
Γυναίκες 2:42.00 (μαραθώνιος), 1:14.40 (ημιμαραθώνιο)

2. Tα κριτήρια πέτυχαν στους Άνδρες οι ΠαναγιώτηςΚαραΐσκος, Δήμος Μαγγίνας και στις Γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

3. Ο ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζοντας την πρόοδο των δρόμων αντοχής και τις προσπάθειες των αθλητών και προπονητών αποφάσισε να στείλει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδες αποτελούμενες από τρεις αθλητές και τρεις αθλήτριες. Στις ομάδες αυτές επελέγη ο Κώστας Γκελαούζος, νικητής του Μαραθωνίου Αθήνας, και οι αθλήτριες Ουρανία Ρεμπούλη, νικήτρια του Μαραθωνίου Αθήνας και Σόνια Τσεκίνη, που είχε την αμέσως επόμενη επίδοση στις Γυναίκες.

4. Η αγωνιστική παρουσία του Χριστόφορου Μερούση το 2018 είναι η παρακάτω:

Συμμετείχε σε δύο Ημιμαραθωνίους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο ΣΕΓΑΣ για επίτευξη ορίων.

Στον πρώτο, τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, κατέλαβε την τρίτη θέση με 1.09.49, εκεί όπου νικητής ήταν ο Κώστας Γκελαούζος με 1.08.30. Στον δεύτερο, τον Ημιμαραθώνιο του Αμβούργου κατέλαβε την τέταρτη θέση με 1.08.30 με πρώτο τον Παναγιώτη Καραΐσκο (1.06.53) και δεύτερο τον Δήμο Μαγγίνα (1.07.10).Επίσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, όπου επίσης έλαβε μέρος κατέλαβε την δεύτερη θέση με 2.28.19 με πρώτο τον Κώστα Γκελαούζο με 2.27.21.


Ο ΣΕΓΑΣ σέβεται την αγωνιστική σταδιοδρομία του Χριστόφορου Μερούση, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων.

Θεωρεί, όμως, επίσης αυτονόητο ότι όλοι - και ο Χριστόφορος Μερούσης - σέβονται τις αγωνιστικές προσπάθειες των υπολοίπων αθλητών.

Όταν η απόφαση είναι οι ομάδες να απαρτίζονται από τρεις αθλητές και τρεις αθλήτριες πιο καθαρή και δίκαιη επιλογή από αυτήν, που έγινε δεν μπορούσε να υπάρξει".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα