Μερούσης: «Απαξιώνεται η πορεία μου!»

Δήμος Μπουλούκος
Μερούσης: «Απαξιώνεται η πορεία μου!»

bet365

Ο δεύτερος στον περσινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, Χριστόφορος Μερούσης σχολίασε με μεγάλη πικρία τον αποκλεισμό του από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου!

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την ομάδα που θα πάρει μέρος στο κύπελλο μαραθωνίου, το οποίο γίνεται παράλληλα με το κορυφαίο γεγονός και απαιτεί συμμετοχή τριών - τουλάχιστον - μαραθωνοδρόμων σε Άνδρες και Γυναίκες, προκειμένου η χώρα να έχει δικαίωμα βαθμολόγησης.

Ο πρωταθλητής από τη Χϊο έμεινε εκτός και το σχολίασε αρνητικά.

Το ποστάρισμα του Χριστόφορου Μερούση:

Λέγομαι Χριστόφορος Μερούσης ..είμαι 36 ετών .Στην φωτό είναι το πρώτο κύπελλο ,τότε που σαν παιδί πρωτοασχολήθηκα με τον στίβο,που τις ημερομηνίες και τις επιγραφές τις γράφαμε εμεις με μαρκαδόρο !14/1/1996!

Από τότε έζησα μαγικές στιγμές στον αθλητισμό και νιώθω ευλογημένος! Χαρές που δεν ανταλλάσσονται αλλά και πίκρα ποτήρια πολλά !Σαν παιδί στα 3000 Μ με φυσικά εμπόδια ήμουν τρίτος σε ευρωπαικούς εφήβων !Το 2012 με τον προπονητή μου Σταύρο Καρρε αλλάξαμε σελίδα και ασχοληθήκαμε με τον μαραθώνιο !

Πετύχαμε 4 συνεχόμενες νίκες στην Αθήνα ,έκανα σε μια χρονιά ,το 2015 3 μαραθώνιους με επιδόσεις 2.19-2.19.2 και 2.21 στην Αθήνα !Το 2016 συμμετείχα στο απόλυτο όνειρο κάθε αθλητή τους Ολυμπιακούς αγώνες !Πέρσυ ήμουν δεύτερος στην Αθήνα με την πρώτη επίδοση στην Ελλάδα (2.24-Κοπεγχάγη)!

Μια σταθερή πορεία πιστεύω από το 2012 σε ένα σκληρό απαιτητικό αγώνισμα !Σήμερα βγήκε η ομάδα από την ομοσπονδία για τον μαραθώνιο στο πανευρωπαϊκό τον Αύγουστο !

Δυστυχώς για έναν άνθρωπο που μένει και προπονείται στην Χίο,τον τόπο που αγαπάει ,ζει ,μεγάλωσε και προπονείται εκεί ανέκαθεν , με αυτή την πορεία που έχει αφήσει τα κομμάτια του στα γήπεδα δεν υπάρχει θέση εκεί !

Μένω εκτός λοιπόν από ευρωπαικούς θεωρώντας ότι απαξιώνεται η πορεία μου αυτή ! Αυτά τα λόγια αντιπροσωπεύουν όλα τα παιδιά που αδικήθηκαν η αδικούνται !Και έχω γνωρίσει πολλούς όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς !

Αυτοί οι κύριοι όσο και να μαγειρέψουν ,όσα παραθυράκια να βρουν ,η πείρα μου μου λέει ότι τα όνειρα των αθλητών ,που αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και αυτοί μοχθούν ,δεν μαγειρεύονται και δεν σβήνουν ! Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο ..οποίος διαβάσει θα καταλάβει ...θα συνεχίσω να τιμώ αυτούς με αγαπάνε και σέβονται την προσπάθεια μου!Την υπηρεσία μου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΦΑΑ)την οικογένεια Φαφαλιων που στηρίζει εμένα και τον σύλλογο μου στην Χίο ΦΟΒ,την Newbalance που είναι δίπλα σε κάθε μου βήμα στην πορεία μου !

Αυτοί όλοι σεβάστηκαν τον ιδρώτα μου !Οι άλλοι δυστυχώς νομίζουν ότι παίζουν με τον κόπο και τα όνειρα των αθλητών ...όπως όμως είπα αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστες..οι αθλητές ...οι άλλοι έχουν οφθαλμαπάτες ...

Σας ευχαριστώ
Χριστοφορος
19/06/2018

 

Τελευταία Νέα