Σπάνοβιτς: «Νιώθω σαν σπίτι μου την Ελλάδα!» (gTV)

Σπάνοβιτς: «Νιώθω σαν σπίτι μου την Ελλάδα!» (gTV)

bet365

H κορυφαία άλτρια του μήκους στον κόσμο, η Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς ήρθε στην Αθήνα και μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για την ίδια, την Ελλάδα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τις σχέσεις των Σέρβων με τους Ελληνες!

Είναι δίχως αμφιβολία η κορυφαία άλτρια του μήκους και μία από τις καλύτερες αθλήτριες του στίβου τα τελευταία χρόνια. Aπό το 2013 και μετά ανεβαίνει στο βάθρο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ξεκινώντας με το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας, κάτι που επανέλαβε και δύο χρόνια αργότερα στο Πεκίνο. Με το χάλκινο της Μόσχας μάλιστα έγινε η πρώτη Σέρβα που ανεβαίνει στο βάθρο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, κάτι που εκτόξευσε τη δημοτικότητα της στη χώρα και πλέον είναι εθνικό είδωλο!

Πριν πάει στο Πεκίνο το 2015 είχε πάρει το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση με την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Πράγας, επιτυχία που επανέλαβε και το 2017 στο Βελιγράδι στην ίδια διοργάνωση.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Ιβάνα Σπάνοβιτς ήταν μεταξύ των φαβορί για το χρυσό, αλλά δύο Αμερικανίδες, η Μπαρτολέτα και η Ρίς στα δύο τελευταία άλματα την αφήνουν στην τρίτη θέση. Ωστόσο στην αρχή εκείνου του καλοκαιριού είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ, δείχνοντας ότι τα καταφέρνει το ίδιο καλά και στον ανοιχτό στίβο. Και πριν λίγους μήνες αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ, ανεβαίνοντας μία θέση σε κάθε διοργάνωση, μετά την 3η το 2014 στο Πόρτλαντ και την 2η το 2016 στο Σόποτ.

Η 28χρονη Σέρβα ήρθε στην Ελλάδα προσκεκλημένη του Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Δημάκου και συμμετείχε στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας, όπου έλαμψε με την εμφάνιση της. Το gazzetta.gr τη συνάντησε και η Ιβάνα μίλησε στην κάμερα για το μεγάλο της στόχο που δεν είναι άλλος από το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με 7.10 στον ανοιχτό και 7.24 στον κλειστό στίβο αναφέρθηκε στο αν μπορεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό που είναι 7.37 (της Χάικε Ντρέσλερ από το 1988) και εξέφρασε την προτίμηση της στα μετάλλια παρά στα ρεκόρ.

Πανέμορφη αλλά απλή και χαμογελαστή, τόνισε ότι κολακεύεται όταν της μιλούν για την εμφάνιση της, αλλά δεν δίνει μεγαλύτερη σημασία απ' ότι πρέπει, γιατί «δεν τη βοηθά η ομορφιά, να γίνει καλύτερη αθλήτρια και καλύτερος άνθρωπος!». Τέλος αναφέρθηκε και στη σχέση Σέρβων - Ελλήνων, τονίζοντας τα κοινά που έχουν οι δύο λαοί.

Δείτε τη συνέντευξη της Ιβάνα Σπάνοβιτς:

 

Τελευταία Νέα