Υψηλό επίπεδο στο Tihio Race 2018

Gazzetta team
Υψηλό επίπεδο στο Tihio Race 2018

bet365

Μεγάλες συγκινήσεις και μια φοβερή “μονομαχία” με έπαθλο τη πρώτη θέση στον αγώνα των 30 χιλιομέτρων, επιφύλασσε η 4η έκδοση του Tihio Race, που διεξήχθη στο Τείχιο Δωρίδας.

Το μικρό χωριό, που βρίσκεται μια ανάσα από το φράγμα του Μόρνου, συγκέντρωσε περισσότερους από 500 αθλητές κι αθλήτριες ορεινού τρεξίματος, που έσπευσαν να δουν από κοντά τη μοναδική κι ανέγγιχτη ομορφιά του τοπίου της περιοχής, και να πάρουν μέρος στο 3ο φετινό αγωνιστικό ραντεβού για το SkyrunnerSeies 2018.

Έχοντας σύμμαχό τους τον καιρό, με τη ελαφριά συννεφιά που επικρατούσε να βοηθά τη προσπάθειά τους, οι αθλητές κατάφεραν να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού. Πρώτος το νήμα στην απόσταση των 30 χιλιομέτρων, που είναι κι αυτή που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του SkyrunnerSeries 2018, ήταν ο Δημήτρης Δημητρίου με χρόνο 02:49:19, μετά από φοβερή “μονομαχία” με τον Δημήτρη Σελέτη, ο οποίος κατετάγη τελικά 3ος (02:51:12) μιας και έχασε πολύτιμο χρόνο χάνοντας για λίγα λεπτά τη διαδρομή, πίσω από τον Βαγγέλη Νούλα (02:50:31) που ήρθε δεύτερος, Στις γυναίκες, η Δήμητρα Μπίκα ήταν αυτή που ολοκλήρωσε πρώτη τη προσπάθειά της με χρόνο 03:27:09, ακολουθούμενη από τις Μαρία Μάλαϊ (03:42:14) κι Ανδριάνα Βασιλάτου (03:50:53).

Πλην της διαδρομής των 30 χιλιομέτρων, το ενδιαφέρον συγκέντρωσε κι εκείνη των 20, αφού σε αυτή συμμετείχαν οι καλύτεροι νεαροί αθλητές (μέχρι 23 ετών), προκειμένου να εξασφαλίσουν τη πρόκρισή τους στο Youth Skyrunning World Championship στη Ρώμη τον προσεχή Αύγουστο. Οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση είναι οι Μανώλης Πουρίκας, Νίκος Πονηρέας, Αλέξανδρος Τζουμάκας,, Ηλίας Καραλής, Απόστολος Τζουμάκας κι η Φωτεινή Κολόκα. Τα έξοδα της ελληνικής αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μια χορηγία του Tihio Race.

 

Τελευταία Νέα