Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Marathon Forum & τον 5ο Ημιμαραθώνιο

Gazzetta team
Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Marathon Forum & τον 5ο Ημιμαραθώνιο

bet365

Την Τετάρτη 18 Απριλίου, στις 12.00μ, παραχωρήθηκε κοινή Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Μαραθώνος, κ. Ηλία Ψηνάκη, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού,κ. Γεωργίου Βασιλειάδη και της Α.Ε. Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xiaoli Zou, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος, στην ιστορική Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, εν όψει της διοργάνωσης του «1ου MARATHON FORUM», στις 27 Απριλίου και του «5ου Ημιμαραθωνίου Μαραθώνα 2018» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου 2018.

Το “Marathon Forum’’ αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνος, κ. Ηλία Ψηνάκη και του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xiaoli Zou, που έχει ως στόχο να προβάλει δυνατότητες και ευκαιρίες μέσα από τα δρώμενα του Μαραθωνίου δρόμου, καθώς και καινοτόμες προτάσεις για την πολιτιστική, αθλητική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία των δύο χωρών.

Ο “5ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα” συνιστά μια μεγάλη πρόκληση του δρομικού κινήματος, καθώς η αφετηρία και η διαδρομή του αποτελούν μέρος του αυθεντικού και ιστορικού Μαραθωνίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν μια σπάνια εμπειρία και να γίνουν και οι ίδιοι μέρος της ιστορίας. Πέραν του Ημιμαραθωνίου θα διεξαχθούν αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και παιδικός αγώνας 1,5 χλμ.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης λαμβάνοντας πρώτος το λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ σημαντικό μετά από οχτώ χρόνια καταχνιάς να καταφέρνουμε να χτίζουμε πάνω σε χαρακτηριστικά που κάνουν τη χώρα μας ξεχωριστή και μοναδική και να μπορούμε να συνδυάζουμε τα αθλητικά γεγονότα με την οικονομία και τον τουρισμό. Σήμερα, με την ευκαιρία του Ημιμαραθωνίου του Δήμου Μαραθώνα που έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ μεγάλο γεγονός, ζούμε μία μεγάλη πρόκληση. Τη διοργάνωση ενός μεγάλου Forum έχοντας ως συνδιοργανωτή έναν από τους μεγαλύτερους Αθλητικούς Οργανισμούς του πλανήτη, αυτού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το Υπουργείο στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες σαν και αυτή του Δημάρχου Μαραθώνος και προσπαθεί να χτίσουμε όλοι μαζί κάτι καινούριο. Να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας όπως η ανάδειξη του Μαραθωνίου και του Μαραθώνα, ως ενός τόπου που κάθε αθλητής θα θέλει να τρέξει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος, κ. Ηλίας Ψηνάκης, λαμβάνοντας το λόγο τόνισε ότι «ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ενώνουν τους λαούς, γι’ αυτό το λόγο σε συνεργασία με τον Πρέσβη της Κίνας αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή τη χρονιά το 1ο Marathon Forum, που είναι σημαντική πρωτοβουλία όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά και για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Αξιωματούχοι της Κίνας έρχονται στο Marathon Forum για να ανταλλάξουμε απόψεις για το Μαραθώνιο, για τον ελληνικό πολιτισμό, για τον αθλητισμό και γενικότερα για τη Μαραθώνια κληρονομιά». Στη συνέχεια, ο κ. Ψηνάκης, ευχαρίστησε θερμά τον Κινέζο Πρέσβη για όλη τη συνεισφορά του τα τελευταία χρόνια αλλά και για την πολύ σημαντική συνδρομή του στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου γεγονότος. Επίσης, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, όπως και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και τον Αντιπρόεδρο κ. Δημάκο για τη δική τους συνεισφορά.

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xiaoli Zou σημείωσε χαρακτηριστικά με την σειρά του: «Τα τελευταία χρόνια, το αγώνισμα του Μαραθωνίου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές. Το 2017 περισσότερες από 230 πόλεις της Κίνας διοργάνωσαν μαραθωνίους με τη συμμετοχή περισσότερων από 5 εκ. ατόμων. Είναι βέβαιο ότι στο μέλλον η Κίνα θα φιλοξενεί κοινότητα φανατικών μαραθωνοδρόμων στον κόσμο, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των οποίων για προπόνηση και εγκαταστάσεις, για ζητήματα οργάνωσης αγώνων και παροχής υπηρεσιών, για συμμετοχή σε διεθνές επίπεδο για την καλύτερη κατανόηση του πνεύματος του Μαραθωνίου, θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα δημιουργώντας μεγάλες ευκαιρίες αλλά και προκλήσεις. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και γενέτειρα του Μαραθωνίου και έχει σημαίνουσα θέση στο αγώνισμα παγκοσμίως. Αποτελεί όνειρο πολλών Κινέζων μαραθωνοδρόμων να έρθουν στην Ελλάδα και να συμμετάσχουν στον αθλητικό αγώνα δρόμου. Οι διοργανωτές αγώνων της Κίνας, επιθυμούν επίσης να κατανοήσουν και να διδαχθούν από την εμπειρία και τις πρακτικές της ελληνικής πλευράς και να συνδυάσουν τη διάδοση του αγωνίσματος με την προαγωγή του πολιτισμού. Με τον τρόπο αυτό θα συνδυάσουμε τον αθλητικό κλάδο μας με τον πολιτισμό και το πνεύμα του Μαραθώνα. Μαζί με την ελληνική πλευρά κινέζικες εταιρείες αθλητικής τεχνολογίας και τουριστικών ειδών καθώς και εμπορικές εταιρείες ευελπιστούν να επεκτείνουν σημαντικά την υπάρχουσα αγορά. Πάνω σε αυτή τη βάση γεννήθηκε το Marathon Forum. Θα συμμετάσχουν η Κινεζική Αθλητική Ομοσπονδία, μαζί με τις τρείς μεγαλύτερες οργανωτικές επιτροπές μαραθωνίων, του Πεκίνου, της Σανγκάης και της Ναντζινγκ καθώς και γνωστές αθλητικές εταιρείες της Κίνας».

Ακολούθως τον λόγο πήρε πάλι ο κ. Ψηνάκης, ο οποίος ευχαρίστησε εθελοντές, υπαλλήλους, αντιδημάρχους και ιδιαιτέρως τον κ. Γεώργιο Νησιώτη για τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, όπως και τη νυν Πρόεδρο της διοργανώτριας ΚΕΔΜΑ, κα Χάιδω - Αναστασία Ρίζου – Ευαγγελίου καθώς επίσης και τον κ. Λέπουρη για την συνεισφορά του.

Στο βήμα ανέβηκε έπειτα η κα Χάιδω - Αναστασία Ρίζου - Ευαγγελίου, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μαραθώνος (ΚΕΔΜΑ), η οποία ανέφερε τα ακόλουθα: “Με το Marathon Forum θα καταδειχθεί η άρρηκτη σχέση αθλητισμού και πολιτικής μιας και ο Πολιτισμός είναι ένα πεδίο συνέχισης της πολιτικής με άλλα μέσα. Θα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να αποκτήσουμε καινούρια τεχνογνωσία, καινούριες ιδέες και να εξελίξουμε τα μέχρι τώρα εγνωσμένα. Σχετικά με τον 5ο Ημιμαραθώνιο του Δήμου Μαραθώνα είναι για την πόλη μας το πιο σημαντικό γεγονός. Οι αθλητές και η προσέλευση του κόσμου ξεκινά και ολοκληρώνεται στο Δήμο μας. Πρέπει λοιπόν όλοι να τον αγκαλιάσουμε με την κινητοποίηση των πολιτών, των αθλητών του Δήμου μας αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας. Στόχος του Ημιμαραθωνίου είναι η ανάδειξη της ιστορικότητας του Δήμου μας παγκοσμίως και συνακόλουθα η ανάπτυξη του τουρισμού και της προβολής αυτού”. Τέλος, ολοκλήρωσε την παρέμβασή της, ευχαριστώντας όλους τους εθελοντές και φορείς διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου και τον ΣΕΓΑΣ για τη συνεργασία, ιδιαιτέρως τον κ. Παπαποστόλου και την κα Αποστολούμη.

Ο κ. Παναγιώτης Δημάκος, Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε: «Είμαι συγκινημένος διότι η συνεργασία με την Ομοσπονδία του Στίβου της Κίνας έχει τεράστια σημασία για τον ΣΕΓΑΣ. Ο Μαραθώνιος έχει τοπωνύμιο, ο Μαραθώνιος είναι Μαραθώνας. Είναι μεγάλη μου χαρά που θα συμμετέχω και στο Marathon Forum και είμαι σίγουρος ότι θα προκύψουν πολλά σημαντικά συμπεράσματα

Ο κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, Τεχνικός Διευθυντής κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου δήλωσε: «Η περιοχή έχει το προνόμιο να έχει και την ιστορία και το όνομα αλλά και τις υποδομές. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί ο Ημιμαραθώνιος του Δήμου Μαραθώνα να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην ιστορία του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού της χώρας μας.» Σχετικά με τον αγώνα αυτό καθεαυτό τόνισε ότι ο Ημιμαραθώνιος αποτελεί όχι μόνο αθλητικό αλλά και κοινωνικό, συμμετοχικό γεγονός και γεγονός παιδείας, διότι έχει άμεση πρόσβαση στις οικογένειες και τις μικρές ηλικίες εμφυσώντας έτσι τις αρχές της δια βίου άθλησης.

Οι διοργανωτές τέλος ευχαρίστησαν θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές που συνέδραμαν αποφασιστικά ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις παγκόσμιας εμβέλειας και πιο συγκεκριμένα ευχαρίστησαν για την αρωγή την Κινεζική Αθλητική Ομοσπονδία, την ευγενική χορηγία της Εταιρείας Βενέτη 1948 που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην διοργάνωση του Marathon Forum. Επίσης ευχαρίστησαν τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης του Ημιμμαραθωνίου 2018: την Εθνική Τράπεζα, την Εταιρεία Βενέτη 1948, την ΕΥΔΑΠ καθώς και τους χορηγούς, τη Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε και την εταιρεία αθλητικών ειδών ASICS. Χορηγοί επικοινωνίας του Ημιμαραθωνίου είναι η τηλεόραση του ALPHA, η Transition Sports και το Marathon news. Το αθλητικό γεγονός υποστηρίζουν η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η μπύρα FIX άνευ, η εκτυπωτική OPUS, η αντιπροσωπεία της Νέας Μάκρης της ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ και η εταιρεία Πέτρος Πάλλης Ασφάλειες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα