Στην τελική ευθεία για το «Χανιά 2018»

Gazzetta team
Στην τελική ευθεία για το «Χανιά 2018»

bet365

Ο Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλος» πραγματοποίησε την Τετάρτη 18/4 στο ξενοδοχείο «ΧΑΛΕΠΑ» την πρώτη Συνέντευξη Τύπου όπου επίσημα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της 8ης Διεθνούς Αθλητικής Συνάντησης Στίβου "Χανιά 2018" και παρείχε τις πρώτες πληροφορίες που την αφορούν.


Ο Πρόεδρος κ. Γιατρουδάκης Γιώργος καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Ανδρουλιδάκης Χριστόφορος και κ. Χαριτάκη-Μακράκη Χρύσα εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την προετοιμασία και ποιότητα της διοργάνωσης αφού αναμένεται να έχει τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά τόσο από Έλληνες όσο και από Ξένους αθλητές και αθλήτριες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου.

«Mε ιδιαίτερη χαρά σας καλέσαμε για να σας κάνουμε την πρώτη ενημέρωση σχετικά με την "8η αθλητική συνάντηση Στίβου "Χανιά 2018" που φέτος θα είναι διεθνής αφού η παρουσία των ξένων αθλητών που θα αγωνιστούν προβλέπεται να είναι περισσότερη από κάθε άλλη χρονιά σε αριθμό ενώ θα είναι εξαιρετική σε αγωνιστική ποιότητα», τόνισε αρχικά ο κ. Γιατρουδάκης, συνεχίζοντας ως εξής:

«Οι ετοιμασίες μας ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2017 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι με την άριστη συνεργασία των συναδέλφων μου στη διοίκηση αλλά και των δύο εξωτερικών συνεργατών, την κ. Χαριτάκη Αθηνά και τον κ. Περικλή Ιακωβάκη, όλα θα κυλήσουν ομαλά και στις 19 Μαΐου θα ολοκληρώσουμε τις προσπάθειες μας με τον καλύτερο τρόπο. Θα προσφέρουμε υψηλού επιπέδου αγώνες στίβου σε όλα τα επίπεδα και οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού των Χανίων θα περάσουν ένα πολύ όμορφο απόγευμα».


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης, που τόνισε τα εξής:«Φέτος η διοργάνωση γίνεται σε ένα επίπεδο πιο ενδιαφέρον, ανεβασμένο και επαγγελματικό για τους θεατές και για όλους τους πολίτες. Τα αγωνίσματα που περιέχει το μίτινγκ, για τους Ανδρες είναι τα 100, 200, 400 και 800 μέτρα, τα 110 μετ' εμποδίων, το άλμα επί κοντώ, το άλμα εις μήκος, η σφυροβολία και η δισκοβολία.

Στις Γυναίκες, είναι τα 100 και 400 μέτρα, τα 100 μετ' εμποδίων, το άλμα επί κοντώ και το άλμα εις τριπλούν. Για πρώτη φορά φέτος η συμμετοχή θα είναι από πολλές χώρες, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Φινλανδία, ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και αθλητές από άλλες χώρες και βρισκόμαστε σε αναζήτηση της μετακίνησης και της διαμονής τους.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την επίσημη τελετή έναρξης στις 5 το απόγευμα, ενώ νωρίτερα θα διεξαχθούν αναπτυξιακά αγωνίσματα κατηγορίας Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων. Τα αγωνίσματα θα διαρκέσουν μέχρι τις 19.45 και ελπίζουμε να έχουμε όλους τους Χανιώτες κοντά μας».


Τέλος η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων-Επικοινωνίας του Δ.Σ., Χρύσα Χαριτάκη-Μακράκη ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς για τη στήριξη και τη συνδρομή τους, τονίζοντας ότι, «χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η διοργάνωση».

Το πρόγραμμα αγωνισμάτων είναι:
Αγωνίσματα Ανδρών
100μ, 200μ, 400μ, 800μ, 110μ. εμπόδια, Επί κοντώ, Μήκος, Σφαιροβολία, Δισκοβολία
Αγωνίσματα Γυναικών
100μ, 400μ, 100μ. εμπόδια, Επί κοντώ, Τριπλούν

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί συμμετοχές από την Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία, Φιλανδία ενώ είναι σε εξέλιξη συμμετοχές και από άλλες ξένες χώρες. Η διοργάνωση είναι εγκεκριμένη από το ΣΕΓΑΣ και αποτελεί πρόκριση αθλητών και αθλητριών για τα επερχόμενα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2018.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης έγινε αναφορά στο προσχέδιο του αγωνιστικού προγράμματος, το οποίο πέρα από τα βασικά αγωνίσματα της διοργάνωσης για άνδρες και γυναίκες περιλαμβάνει και αγωνίσματα αναπτυξιακών κατηγοριών, κυρίως Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων.

Συνδιοργανωτές της μεγάλης αυτής αθλητικής διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά ενώ υποστηρίζεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, το ΕΑΚ Χανίων, το Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Χανίων.
Η διοργάνωση του «ΧΑΝΙΑ 2018» θα ήταν ανέφικτη χωρίς τη στήριξη των Χορηγών της

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα