Ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη από Γκελαούζους!

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη από Γκελαούζους!

bet365

Λείπουν οι Έλληνες αθλητές που δεν φοβούνται να βγουν μπροστά και να καυτηριάσουν τα κακώς κείμενα, με το φόβο ότι μπορεί να κακοκαρδίσουν παράγοντες, φιλάθλους, χορηγούς... Ο νικητής του ημιμαραθωνίου, Κώστας Γκελαούζος, ωστόσο, δεν είναι απλώς λαμπρό παράδειγμα αθλητή που διαπρέπει με τις επιδόσεις του, αλλά και ανθρώπου με ήθος που σπανίζει!

Την περασμένη Κυριακή με δεδομένη τη διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague, φαίνεται πως βγήκαν στους δρόμους με αφορμή τον ημιμαραθώνιο και κάφροι του ποδοσφαίρου.

Ένας εξ' αυτών θεώρησε καλό να φωνάξει στον Κώστα Γκελαούζο -ο οποίος εκείνη την ώρα προπορευόταν- ταπεινωτικά σχόλια για έναν από τους αντιπάλους του.

Ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας, ο οποίος έκανε και ρεκόρ διαδρομής έκανε την εξής ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για μια εμπειρία που είχα κατά την διάρκεια του αγώνα μου την Κυριακή.


Ο αθλητισμός προάγει την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι. ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΥΤΟ.
Με κανένα συναθλητή μου δεν έχω αντιπαλότητες ή εχθρότητες. Αντίπαλοι είμαστε μόνο στον αγώνα και για όσο διαρκεί ο αγώνας. Αντίπαλοι με όρους και μέτρο.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση οι αγώνες μου και οι επιτυχίες μου να είναι αντικείμενο φανατισμού. Στον κλασικό αθλητισμό ο μόνος φανατισμός που χωράει είναι για την αγάπη προς το τρέξιμο.
Όπως έχω κερδίσει αρκετές φορές άλλες τόσες θα χάσω!!!, και το περιμένω με χαρά διότι μέσα από τις ήττες μαθαίνεις περισσότερα από ότι με τις νίκες.


Δυστυχώς, στον αγώνα μου την Κυριακή μέσα στην κούραση μου και στο άγχος μου να προλάβω τους στόχους μου άκουσα λέξεις και κουβέντες που στόχο είχαν να μειώσουν την προσπάθεια ενός συναθλητή μου, που εκείνη την στιγμή έδινε την δίκη του μάχη, που σκοπό μάλλον είχαν να ανεβάσουν εμένα.

Αγαπητέ φίλε που τόσο δυνατά φώναζες να ξέρεις ότι περισσότερο κακό μου έκανες παρά καλό. Με έκανες να νιώσω άσχημα που προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να βγαίνω πάντα πρώτος.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ξανά ακούσω ή να μου συμβεί κάτι ανάλογο. Εάν θέλετε φωνάξτε σε εμένα, βρίστε εμένα και μειώστε εμένα ,καλό θα μου κάνετε γιατί θα σας αποδείξω ότι έχετε άδικο και ότι κάνετε λάθος.
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι ήταν εκεί την Κυριακή και χειροκρότησαν κάθε προσπάθεια.»

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Κώστα Γκελαούζο ο οποίος διευκρίνισε: «Δεν σημαίνει ότι επειδή ανήκω σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός θα ανεχτώ τον φανατισμό σε οποιαδήποτε μορφή.Την ώρα του αγώνα δεν ήθελα να δώσω περισσότερη σημασία γιατί θα έχανα το ρυθμό μου, αλλά δεν κρύβω ότι σοκαρίστηκα. Ο τόνος της φωνής του ξεχώρισε μέσα σε όλες τις άλλες.

Θεώρησα λοιπόν υποχρέωση μου να μην αφήσω το γεγονός να περάσει έτσι, γιατί αφενός δεν θα ήθελα να συμβεί ούτε σε εμένα, ούτε και σε κανέναν άλλον στο μέλλον κάτι τέτοιο, αλλά κυρίως γιατί τέτοια μυαλά δεν έχουν καμία θέση στο δρομικό κίνημα.

Κάνω πρωταθλητισμό και διψάω για τη νίκη, αυτό είναι κάτι που δεν το κρύβω, αλλά προφανώς κάποιοι το παρεξήγησαν ίσως κάποιων αναρτήσεων μου, γι αυτό ξεκαθαρίζω ότι σέβομαι τους αντιπάλους μου και δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα».

Αναφορικά με τον αγώνα σημείωσε: «Ο ημιμαραθώνιος όπως και όλοι οι αγώνες μετά τον μαραθώνιο είναι περάσματα για εμένα ενόψει των αγώνων του καλοκαιριού. Ωστόσο ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και ήθελα να κάνω ρεκόρ διαδρομής και να πιάσω και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το καλοκαίρι.

Ο καιρός δεν βοήθησε, ήταν αποπνικτικός και παρότι ξεκίνησα δυνατά στα πρώτα 7-9χλμ. μετά λίγο φοβήθηκα και πήγα συντηρητικά μέχρι το 14-15, γιατί στόχος μου ήταν η νίκη. Βλέποντας όμως ότι είμαι καλά, στη συνέχεια προσπαθούσα να μαζέψω όσα περισσότερα δευτερόλεπτα μπορούσα και έτσι ήρθε το ρεκόρ διαδρομής.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι τώρα. Ο χρόνος που έκανα είναι κοντά σε αυτόν που είχα κάνει το 2016 (2:21) στο μαραθώνιο, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Επόμενος αγώνας είναι στη Θεσσαλονίκη και ίσως κάποιος φλατ ημιμαραθώνιος στα τέλη Απριλίου. Θα ακολουθήσει μία προετοιμασία στα Τρίκαλα και ελπίζω να καταφέρουμε να πάμε και Πυρηναία, σε υψόμετρο.»

 

Τελευταία Νέα