Έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ

Gazzetta team
Έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ

bet365

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Κύπελλο Κόσμου της σπάθης γυναικών στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.

Ολες οι ξένες αθλήτριες αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των 23 χωρών που πήραν μέρος στους αγώνες, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωσης της Ελλάδας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το χρόνου και το Κύπελλο Κόσμου του 2019.

«Ολοι οι ξένοι ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και μας έδωσαν συγχαρητήρια για τους αγώνες. Ολα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό όνομα για την ελληνική ξιφασκία στο εξωτερικό και επιβεβαιώσαμε και τώρα, ότι είμαστε ικανοί να διοργανώσουμε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου. Γι' αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής που μας στήριξε», είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρουσία των αθλητριών της Ελλάδας.

«Σήμερα στο ομαδικό είχαμε δύσκολη κλήρωση με την Κίνα και δεν καταφέραμε να περάσουμε. Πάντως ήταν ιδιαίτερα καλή η εμφάνιση της Γκουντούρα και της Γεωργιάδου που συγκέντρωσαν αρκετούς βαθμούς και ανέβηκαν στην παγκόσμια κατάταξη. Η Δώρα Γκουντούρα πλέον είναι στην 61η θέση και η Δέσποινα Γεωργιάδου στην 65η και είμαι σίγουρος ότι και τα δύο κορίτσια μπορούν να ανέβουν ψηλότερα», κατέληξε ο κ. Κατσιαδάκης.

Την Κυριακή έγιναν οι αγώνες του ομαδικού και η ομάδα της Ελλάδας που την αποτελούσαν οι Δέσποινα Γεωργιάδου, Ασημίνα Γκιώνη, Δώρα Γκουντούρα,Μαρίνα Παϊζη, έχασε στον πρώτο γύρο από την Κίνα με 45 - 31 και αποκλείστηκε.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία που επικράτησε της Κορέας με 45 – 31, ενώ το χάλκινο πήραν οι Ηνωμένες και η Γαλλία.

Το Κύπελλο Κόσμου διεξήχθη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκία, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα