Ντέρμπι στην σφαιροβολία και πρωτιά για Σκαρβέλη

Gazzetta team
Ντέρμπι στην σφαιροβολία και πρωτιά για Σκαρβέλη

bet365

Μεγάλο ντέρμπι στην σφαιροβολία με τον Σκαρβέλη να παίρνει τη πρώτη θέση με 19.82, τον Ζώτο να είναι δεύτερος με 19.59 και τον Λατιφλλάρι να είναι τρίτος με 18.72.

Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στην πρώτη ημέρα του 32ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι αθλητές στη σφαιροβολία των Ανδρών είχαν στείλει από καιρό μήνυμα για έναν δυνατό αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν χάρη στους Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων), Ζώτο (ΑΣΣ Τρικάλων) και Λατιφλάρι (Κένταυρος Χαλκ.). Ο Σκαρβέλης σημείωσε νέο φετινό ρεκόρ με 19,82 μ., στην πρώτη του βολή και στη συνέχεια στην προσπάθεια του να κυνηγήσει καλύτερη επίδοση έκανε πέντε άκυρες βολές. Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κυριάκος Ζώτος, που με 19,59 μ., ανέβηκε στην 4η θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα. Ο αθλητής του Δημήτρη Μιχελαράκη είχε μία ακόμη έγκυρη βολή με 18,97 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ του Ζώτου ήταν 19,21 μέτρα. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο τρίτος του σημερινού αγώνα, Τάσος Λατιφλάρι με 18,72 μέτρα.

"Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να κυνηγήσω βολές στα 20,30 μ. με 20,50 μέτρα. Η τελευταία ήταν μεγάλη βολή, πέρασε όμως το πόδι μου στη βαλβίδα καθώς δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Πιστεύω πως στους επόμενους αγώνες μου θα έχω την ευκαιρία να κυνηγήσω αυτό που μπορώ", είπε ο νικητής του αγώνα, Νίκος Σκαρβέλης.

Ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν ο νικητής για 12η φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο αθλητής σημείωσε 16,24 μ. στην τρίτη του προσπάθεια και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του. Δεύτερος με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Μανώλης Μακρής (ΠΑΟΚ) και τρίτος ο Παύλος Μπόφτσης με 15,86 μ., που επίσης ξεπέρασε τον εαυτό. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Νίκος Τσιώκος, που ήταν τέταρτος με 15,80 μέτρα.

Τις πέντε νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, περισσότερες από κάθε άλλο αθλητή στην ιστορία της διοργάνωσης στο αγώνισμα, έφτασε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου). Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής ήταν νικητής στα 5.000 μ. βάδην με 19.52.44, σε έναν αγώνα προπονητικού χαρακτήρα. Δεύτερος με 20.56.64 ήταν ο Γιώργος Τζατζιμάκης (Ελευθέριος Βενιζέλος) και τρίτος ο Γιάννης Βαίτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 21.40.50.

Το πρώτο νταμπλ της καριέρας της θα διεκδικήσει αύριο η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), αφού σήμερα ήταν νικήτρια στα 1.500 μ. με 4.22.37, επίδοση που δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Η Αθηνά Κοίνη (ΓΕΑ Τρικάλων) δείχνει πως φέτος μπορεί να επιστρέψει σε εμφανίσεις του παρελθόντος, αφού τερμάτισε δεύτερη σε 4.34.53. Η τριάδα στα 1.500 μ. έκλεισε με την Κατερίνα Δόβρου (Κύδων Χανίων), που σημείωσε 4.38.26.

Τα 3.000 μ. βάδην των γυναικών ήταν το πρώτο αγώνισμα της ημέρας, εκεί όπου η Παναγιώτα Τσινοπούλου (Βέλος Π. Φαλήρου), όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Η αθλήτρια, στο πλαίσιο της προετομασίας της για τους αγώνες της Άνοιξης, σημείωσε 13.03.78 και άφησε στη δεύτερη θέση την ταλαντούχα Ολγα Φιασκά (Αθλοκίνηση Μυτ.), που τερμάτισε σε 13.54.72 και πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων (13.51.39). Τρίτη ήταν η Κυριακή Φιλτισάκου (Ελευθέριος Β.) με 13.56.25

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα