Ετοιμάζεται να γίνει για δεύτερη φορά μαμά η Σποτάκοβα

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ετοιμάζεται να γίνει για δεύτερη φορά μαμά η Σποτάκοβα

bet365

Η Μπαρμπόρα Σποτάκοβα θα γίνει για δεύτερο φορά μαμά και για τούτο θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την αγωνιστική δράση.

Έτσι, η 36χρονη Τσέχα ακοντίστρια, δεν θα δώσει το «παρών» Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου το καλοκαίρι.

Η Σποτάκοβα έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί της, τον Γιάνεκ, τον Μάιο του 2013 και αμέσως μετά την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης το 2014.

«Το φθινόπωρο θα αρχίσει η προετοιμασία για το 2019, με ένα ρυθμό παρόμοιο με εκείνο μετά την γέννηση του Γιάνεκ. Γνωρίζω πλέον ότι είναι δυνατόν να συνδυαστεί η μητρότητα και ο αθλητισμός», τόνισε η Σποτάκοβα, η οποία τόνισε ότι στόχος της είναι να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.
Η Σποτάκοβα κέρδισε τον Ολυμπιακό τίτλο το 2008 στο Πεκίνο και τον υπερασπίστηκε με επιτυχία το 2012 στο Λονδίνο, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα (2016) στο Ρίο βρέθηκε και πάλι στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 72.28μ από τον Σεπτέμβριο του 2008, αλλά και δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, το 2007 στην Οσάκα και το 2017 στο Λονδίνο.

 

Τελευταία Νέα