Το αποχαιρετιστήριο πάρτι του Μπολτ στο Λονδίνο! (vids)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Το αποχαιρετιστήριο πάρτι του Μπολτ στο Λονδίνο! (vids)

bet365

Η αυλαία της ανεπανάληπτης καριέρας του Γιουσέιν Μπολτ έπεσε τον περασμένο Αύγουστο στο Λονδίνο, με τον Τζαμαϊκανό να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και τον Τζάστιν Γκάτλιν να προσκυνά τη χάρη του!

Ο 31χρονος Μπολτ δεν έκλεισε την καριέρα του αήττητος, όμως έτυχε αποθέωσης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, κλέβοντας την παράσταση από τον Αμερικανό, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα, λόγω των τιμωριών για ντόπινγκ που βαραίνουν τις πλάτες του (με 2 χρόνια αποκλεισμό το 2001 και 8 το 2006).

Μάλιστα, η σκιά του ντόπινγκ δεν σταματά να ακολουθεί τον 35χρονο παγκόσμιο πρωταθλητή των 100μ., του οποίου το όνομα ενεπλάκη ξανά προ ημερών, όταν ένας δημοσιογράφος, ο οποίος υποδύθηκε τον ηθοποιό ζήτησε από τον προπονητή του Γκάτλιν, Ντένις Μίτσελ αγωγή με απαγορευμένες ουσίες ώστε να έχει άμεσα αποτελέσματα στην εμφάνιση του.

Ο Μίτσελ ανταποκρίθηκε θετικά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου, δηλώνοντας μάλιστα, ότι έδινε τα ίδια και στον Γκάτλιν.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Γκάτλιν να προχωρήσει στην απόλυση του Ντένις Μίτσελ, τον οποίο απειλεί τώρα και με μηνύσεις.

Και ενώ το θέμα του Αμερικανού είναι σε εξέλιξη πάμε να θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες του Γιουσέιν Μπολτ.

Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο ολοκληρώνει την καριέρα του έχοντας πετύχει το triple-triple (ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία με τρία χρυσά μετάλλια στα σπριντ σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες), το οποίο του «χάλασε» η ΔΟΕ, ένεκα του θετικού δείγματος του συναθλητή του Νέστα Κάρτερ στην κούρσα 4x100μ. των Αγώνων του Πεκίνου, το οποίο επεστράφει.

To πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ ο Μπολτ θα το πετύχει στη Νέα Υόρκη, όπου το χρονόμετρο θα σταματήσει στις 31 Μαΐου του 2008, στα 9.72 στο Reebok Grand Prix.

Στη «Φωλιά του Πουλιού» τα επιτεύγματα του θα του χαρίσουν μία θέση στο Πάνθεον, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου σε 100, 200μ. και 4x100μ. συντρίβοντας παράλληλα, το παγκόσμιο ρεκόρ και 100 και 200μ.

Ο Τζαμαϊκανός έτρεξε τα 100μ. σε 9.69 και τα 200μ. σε 19.30 καταρρίπτοντας το 12 ετών ρεκόρ του Αμερικανού Μάικλ Τζόνσον (19.32), ενώ στην 4x100μ. με τους Κάρτερ, Φρέιτερ και Πάουελ πέτυχαν ολυμπιακό ρεκόρ τερματίζοντας σε 31.10 (το οποίο φυσικά ακυρώθηκε).

Ποιος θα ξεχάσει αλήθεια απ' όσους την είδαν ζωντανά την κούρσα των 100μ., τον Μπολτ να επιβραδύνει στα τελευταία μέτρα. Ο προπονητής του θα πει τότε ότι θα μπορούσε να έχει τερματίσει σε 9.52, με το Πανεπιστήμιο του Όσλο να κάνει υπολογισμούς βάσει θέσης, επιτάχυνσης, ταχύτητας σε σχέση με τον δεύτερο Τόμσον και να καταλήγει ότι ο Μπολτ θα μπορούσε να τρέξει σε 9.55

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2009, ο Μπολτ θα σπάσει ξανά το παγκοσμιο ρεκόρ σε 100 και 200μ., κατακτώντας ακόμη χρυσά μετάλλια. Στα 100μ. το χρονόμετρο σταμάτησε σε 9.58 και στα 200μ. σε 19.19, με τις επιδόσεις να παραμένουν ακατάρριπτες έως σήμερα.

Έχοντας ηττηθεί στα 100μ. όλοι περίμεναν στο Λονδίνο τους τελικούς των 4x100μ. και 200μ. Στη σκυταλοδρομία, ο Τζαμαϊκανός τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει, ενώ απέσυρε τη συμμετοχή του από τον τελικό των 200μ. έχοντας διαγνωστεί με ρήξη συνδέσμου στο δικέφαλο μοιριαίο.

Στο Λονδίνο πήγε απροετοιμάστος και σε αυτό συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό ο απροσδόκητος θάνατος του κολλητού του φίλου, Ζερμέν Μέισον σε τροχαίο στο Κίνγκστον της Τζαμάικα.

Ο 34χρονος Τζαμαϊκανός υψίστας, ο οποίος αγωνιζόταν με τα χρώματα της Μεγάλης Βρετανίας, επέστρεφε από πάρτι με τη μοτοσυκλέτα του τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Απριλίου όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε και άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Ο Μπολτ ήταν από τους πρώτους που τον αντίκρισαν, καθώς επέβαινε σε ένα από τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής που ακολουθούσε τον προπορευόμενο Μέισον.

Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο ακολουθώντας τα έθιμα της χώρας του, έσκαψε με τα χέρια του τον τάφο του φίλου του, στις Μαΐου και κουβάλησε το φέρετρο με το άψυχο κορμί του στην τελευταία του κατοικία.

Στις αρχές Ιουνίου ο Μπολτ ομολόγησε ότι έμεινε εκτός προπονήσεων για αρκετό καιρό: «Πνευματικά δεν ήμουν έτοιμος για τίποτα για 2,5 εβδομάδες, έπρεπε να σταματήσω για να μαζέψω τα κομμάτια μου.

Δουλεύω σκληρά προσπαθώντας να βρεθώ εκεί που ήμουν, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στον προπονητή μου ότι μπορώ να το κάνω, γιατί το έχουμε κάνει ξανά και ξανά εδώ και χρόνια και αυτή η χρονιά δεν είναι κάτι διαφορετικό. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να συγκεντρωθώ και να κάνω αυτό που πρέπει».

Οι χαμένες προπονήσεις για τόσο μεγάλο διάστημα αποδείχθηκε ότι δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να αναπληρωθούν, με τον Μπολτ ωστόσο να αποχωρεί εν μέσω επευφημιών.

 

Τελευταία Νέα