Η Τιάμ τον τίτλο της κορυφαίας, πρώτη στις καρδιές μας η Στεφανίδη! (pics)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η Τιάμ τον τίτλο της κορυφαίας, πρώτη στις καρδιές μας η Στεφανίδη! (pics)

bet365

Η επταθλήτρια Ναφισάτου Τιάμ αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο, στερώντας τον τίτλο από την κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης, Κατερίνα Στεφανίδη. Στους άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Μουτάζ Εσσα Μπαρσίμ.

Η Τιάμ συγκέντρωσε 7.000 πόντους στο Γκότζις και αργότερα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

«Πρέπει να κάνεις τα πράγματα με το δικό σου τρόπο, μην ακούς πολλούς γύρω σου. Διασκέδασε και δούλεψε σκληρά και θα πετύχεις τους στόχους σου», είναι η συμβουλή που έδωσε η 23χρονη αθλήτρια από το Βέλγιο.

Στους άνδρες ο τίτλος πήγε στον αθλητή του ύψους από το Κατάρ, ο οποίος ολοκλήρωσε την σεζόν αήττητος, κατακτώντας την πρωτιά σε παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Diamond League.

Ο Μπαρσίμ τόνισε: «Αν κάτι δεν έχει επιτευχθεί στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί και στο μέλλον».

Ως ανερχόμενος αθλητής στους άνδρες βραβεύτηκε ο Κάρστεν Ουάρχολμ. Ο 21χρονος Νορβηγός αναδείχθηκε αναδείχθηκε νικητής στα 400μ. εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Την αντίστοιχη διάκριση στις γυναίκες πήρε η Γιούλιμαρ Ρόχας. Η Βενεζουελάνα κατέκτησε τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου στο τριπλούν.
H 22χροονη δήλωσε: «Είμαι ευτυχισμένη που κερδίζω αυτό το βραβείο και που βρίσκομαι εδώ. Το να γίνω παγκοσμια πρωταθλήτρια ήταν σκληρό, επικό Σημαίνει για μένα τα πάντα να εκπροσωπώ τηνΒενεζουέλα για τους ανρθώπους την αξιοπρέπεια και τους κάνει περήφανους»

Το βραβείο της κορυφαία προπονήτρια πήγε στην Αννα Μπόθα, προπονήτρια του Γουέιντ φαν Νίεκερκ, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ. και παγκόσμιου πρωταθλητή στο ίδιο αγώνισμα.
Η γυναικεία προπονητική έχει πολλές προκλήσεις, ειδικά όταν είσαι μητέρα. Όμως πρέπει να κυνηγάς τα όνειρα σου. Μετά μπορείς να βοηθήσεις αθλητές να κυνηγήσουν τα δικά τους», δήλωσε η 74χρονη Μπόθα.

 

Τελευταία Νέα