Ρεκόρ συμμετοχής στα Βίκος Street Relays για χάρη του Ανδρόγεου Σαμψάκη

Gazzetta team
Ρεκόρ συμμετοχής στα Βίκος Street Relays για χάρη του Ανδρόγεου Σαμψάκη

bet365

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα Βίκος Street Relays, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον άτυχο διεθνή καταδύτη, Ανδρόγεω Σαμψάκη, ο οποίος στις 25/09 τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη.

Ο μεγαλύτερος, ταχύτερος και πιο συναρπαστικός αγώνας που έχει γίνει στα Βίκος Street Relays , αυτός του Πειραιά, ανήκει στο παρελθόν. Aν και ο καιρός τα χάλασε για λίγο στην αρχή υποχρεώνοντας του συμμετέχοντες στα 10χλμ. να τρέξουν με αέρα και με βροχή, σημειώθηκαν καλές επιδόσεις ενώ ο κόσμος δεν έφυγε παραμένοντας στη μαρίνα είτε τρέχοντας, είτε χειροκροτώντας στα Βίκος Street Relays του Πειραιά που ήταν αφιερωμένα στη μνήμη του Τάκη Βεντίκου.

Οι σκυταλοδρομίες του Πειραιά ήταν sold out σε όλα τα αγωνίσματα, καθώς δόθηκαν όλες οι συμμετοχές που υπήρχαν μέχρι τελευταίας, ενώ αγωνιστιοκά έγινε εξαιρετική επίδοση από τον Χρήστο Μπουντούλη που έτρεξε το πρώτο του 10άρι.

Παρόντες στον αγώνα με πολυπληθείς ομάδες, οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Σταύρος Καρρές, Μιχάλης Αναγνώστου (έτρεξε κιόλας) και Παναγιώτης Χαραμής, ενώ η Βάσω Παναγιωτοπούλου αν και προπονήτρια ρίψεων έφερε μεγάλη ομάδα δρομέων.

Σταθερά παρών στα Βίκος Street Relays, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, που έτρεξε και πάλι στα 4Χ2,500μ. κάνοντας μάλιστα χρόνο 11:03.

Συγκινητική στιγμή η συμμετοχή στον αγώνα της μητέρας του Ανδρόγεου Σαμψάκη, τρέχοντας στα 10χλμ. Πριν από την εκκίνηση ευχαρίστησε συγκινημένη όλους όσοι βρέθηκαν στη μαρίνα να τρέξουν ή να χειροκροτήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αρκετοί ευαισθητοποιημένοι Πειραιώτες, οι οποίοι συνεισέφεραν με επιπλέον ποσό από αυτό της εγγραφής για να βοηθηθεί ο 17χρονος πρωταθλητής των καταδύσεων που κάνει μεγάλη προσπάθεια να ξαναπερπατήσει.

Οι πρωταγωνιστές των αγώνων του Πειραιά μετά το τέλος του αγώνα δήλωσαν:

Γιάννης Μώραλης (δήμαρχος Πειραιά)

«Ο δήμος Πειραιά επενδύει στον αθλητισμό και σήμερα είμαστε εδώ για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Τιμούμε τη μνήμη του Τάκη Βεντίκου που εκτός από όλα όσα έχει προσφέρει στον αθλητισμό υπήρξε και μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Χαίρομαι που ενώ ο καιρός μας τα χάλασε, η μαρίνα είναι γεμάτη από δρομείς και φιλάθλους. Εγώ φέτος δεν κατάφερα να τρέξω, συμμετείχε όμως η γυναίκα στα 2Χ5χλμ. και τα παιδιά στις παιδικές σκυταλοδρομίες».

Νίκος Γέμελος (αντιπρόεδρος Ο.Π.Α.Ν.)

«Σήμερα τρέξαμε για να τιμήσουμε τον πολύ σπουδαίο Τάκη Βεντίκο με την τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και για τον Ανδρόγεω Σαμψάκη. Ένα 17χρονο παιδί που δίνει πολύ μεγάλο αγώνα.

Θέλαμε να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος του σε αυτόν τον αγώνα και οι πολίτες του δήμου Πειραιά έδειξαν για άλλη μία φορά το πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι. Ο αγώνας μεγαλώνει κάθε χρόνο και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Ερμή 1877 Παναγιώτη Νικολάου που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά φέτος».

Σπύρος Γιαννιώτης (πρεσβευτής)

«Είμαι παρών από τον πρώτο αγώνα που έγινε στον Πειραιά και πλέον έχουμε φτάσει στην 4η χρονιά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που σήμερα γέμισε η μαρίνα της Ζέας από συμπολίτες μας που ήρθαν να στηρίξουν τον αγώνα που κάνουμε για να βοηθήσουμε τον 17χρονο καταδύτη της Εθνικής ομάδας, Ανδρόγεω Σαμψάκη. Ο σκοπός είναι ιερός και η ανταπόκριση μεγάλη. Ο αθλητισμός δεν τελειώνει όταν σταματάμε τον πρωταθλητισμό. Μένω ενεργός για να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο»

Μάκης Καλαράς (Παραολυμπιονίκης)

«Συμμετέχω στους αγώνες Βίκος Street Relays που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Από το σημερινό δε θα έλειπα αφού γίνεται για τον Ανδρόγεω Σαμψάκη. Ξέρω πολύ καλά τί σημαίνει ένας τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη και με την παρουσία μου σήμερα θέλω να δηλώσω πως η ζωή δεν τελειώνει σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Πρέπει να παραμένουμε ενεργοί και να μην αφήνουμε τον αθλητισμό».

Σταύρος Καρρές (προπονητής Πανελληνίου)

«Είναι μια εξαιρετική διοργάνωση. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ελπίζουμε να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό να αθλείσαι και ταυτόχρονα να προσφέρεις. Εμείς κάναμε μία πολύ καλή προπόνηση και φεύγουμε κερδισμένοι από τη συμμετοχή μας».

Χρήστος Μπουντούλης (νικητής 10χλμ. με ρεκόρ διαδρομής)

«Σήμερα έτρεξα για πρώτη φορά 10αρι και μου πήγε πολύ καλά. Σίγουρα θα έρθω και του χρόνου για να υπερασπιστώ τη φετινή μου νίκη. Η διαδρομή είναι πολύ καλή και αν βοηθούσε λίγο ο καιρός θα πηγαίναμε ακόμα καλύτερα. Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και θα δοκιμάσω και στον ημιμαραθώνιο».

Τα αποτελέσματα (οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία):

10χλμ. ανδρών

Χρήστους Μπουντούλης (Βίκος Running Team) 32:28:37
Βαγγέλης Μυλωνάς (Βίκος Running Team) 33:25.31
Αντώνης Τριπόδης (Ολυμπιακός) 34:35.69
10χλμ. γυναικών

Όλγα Μαγγόγια (Άνετος) 44:23.18
Ευαγγελία Δημηνάκη (-) 47:56.22
Παναγιώτα Δημοράκη (NOVA) 52:00.42
2Χ5.000μ. ανδρών

Μάρκος Γκούρλιας – Νίκος Σάκης (Brooks and Hoka Running team) 31:26.50
Ευτύχης Σουλιώτης – Χρήστος Παπούλιας (Βίκος Running team) 32:57.73
Άρης Βούρος – Γιώργος Βλαχάκης (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) 33:09:58
2Χ5.000μ. μικτή

Ματέο Ματζιάρ – Πηνελόπη Νίκα (Πανελλήνιος) 35:53.08
Σταύρος Ανδρέου – Αναστασία (Άθλος ΓΣ) 38:50.49
Μαρί Βλάση – Κωνσταντίνος Χρυσοβελώνης (Πανελλήνιος) 40:08.53
2Χ5.000μ. γυναικών

Βασιλική Σπάθη – Ντενίσα Μπάλλα (Πανελλήνιος) 39:44.27
Νικολέτα Βασιλείου – Ηλέκτρα Τσιμπρικίδου (Τσαλτάκης Running Team) 45:39.59
Χριστίνα Πανοπούλου – Βάνα Κριμιώτη (Αναγνώστου Running Team) 46:42.09
4X2.500μ. άνδρες

Αλέξανδρος Σουκουλής, Γιάννης Καλογερόπουλος, Αλέξανδρος Πανταζίδης, Γιώργος Φθενάκης (Πανελλήνιος) 32:40.46
Γιάννης Πρωτόππας, Δημήτρης Γιούσης, Παναγιώτης Καρκαβούρας, Γιάννης Τσιρακόπουλος (The Rusty) 36:32.69
Κώστας Δημάκης, Χριστόφορος Χόντος, Χρήστος Γκολέμης, Χαράλαμπος Καμινάρης (Ολυμπιακός) 37:03.26
4Χ2.500μ. γυναίκες

Δήμητρα Βελιώτη, Μπιάνα Χατζηπαναγιώτου, Γλυκερία Σκάρκου, Ναυσικά Ζάιου (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) 40:57.29
Χαρά Γιαλενίδη, Βίκυ Χριστοδούλου, Γιάννης Παλιούδης, Μαριτίνα Πανταζίδου (Αστέρας Αμαζόνες) 45:49.15
Στέλλα Πετρούλια, Αλεξάνδρα Πετρούλια, Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, Κλεοπάτρα Σπάτα (ΣΕΔΑΣ Περάματος) 48:23.80
4Χ2.500μ. μικτή

Γιάννης Λάλλας, Χρήστος Παπαγιάννης, Βεσέλα Ρογκάσκα, Θανάσης Σαρρής (Μωρή Κότα) 38:40.37
Αλέξανδρος Δημητριάδης, Άννα Βησσαρίου, Κατερίνα Γρηγοριάδου, Στάθης Τσίγκος (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου Δραπετσώνας) 40:48.73
Χρύσα Κουβάτζή, Θεοφανία Μπάλλα, Βασίλης Παπαϊωάννου, Ελένη Τσολακίδη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 41:14.51

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα