Αλέξανδρος Κλειδέρης, ο τελευταίος ήρωας που τερμάτισε στο Μαραθώνιο! (pics)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Αλέξανδρος Κλειδέρης, ο τελευταίος ήρωας που τερμάτισε στο Μαραθώνιο! (pics)

bet365

O Αλέξανδρος Κλειδέρης είναι ο τελευταίος δρομέας που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και η Αργυρώ Γιαννουδάκη γράφει για όσα είδε περπατώντας κατά μήκος ενός μεγάλου κομματιού της διαδρομής!

Ο 57χρονος δρομέας τερμάτισε έπειτα από 8 ώρες 16 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα και ήταν ο 14.779ος που ολοκλήρωσε επιτυχημένα το εγχείρημα!

Οι διοργανωτές έχουν όριο τις 8,5 ώρες, με τον Κλειδερίδη να καταφτάνει βράδυ πια στο Καλλιμάρμαρο εντός χρόνου και να προλαβαίνει να κρεμάσει στο λαιμό του το μετάλλιο.

Βλέποντας τον νικητή να περνά μπροστά μου στο ύψος του Χίλτον ένιωσα τρομερή συγκίνηση, σχεδόν ήθελα να κλάψω, αλλά παρακολουθώντας ώρες αργότερα τους κατάκοπους δρομείς που τερμάτιζαν, ένιωθα θαυμασμό και σεβασμό.

Πίσω από τους 18.500 δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή κρύβεται μία ξεχωριστή ιστορία, ακόμη και για όσους δεν κατάφεραν να βρεθούν στην εκκίνηση, μίας από τις δυσκολότερες διαδρομές στον κόσμο.

Αυτό ίσως μπορεί να το αντιληφθεί μόνο όποιος έχει δοκιμάσει να τρέξει έχοντας βάλει ως στόχο μία απόσταση.

Το να μένεις τόσες ώρες παραπάνω από τον νικητή στο δρόμο και να δοκιμάζεις τις αντοχές σου,προκαλεί αν μη τι άλλο δέος.

Είναι τρομερή εμπειρία να βλέπεις να περνούν από μπροστά σου τόσοι άνθρωποι διαφορετικού φύλου, ηλικίας, χρώματος, εθνικότητας, μεμονωμένα ή κατά ομάδες, άπαντες με έναν και μοναδικό στόχο, τον τερματισμό.

Από τους φετινούς δρομείς εκείνοι που μου έκαναν περισσότερη εντύπωση ήταν ένας παππούς πάνω από 60, που έτρεχε ξυπόλητος ντυμένος αρχαίος Έλληνας και η ομάδα Pac Man που είχε καταπιεί 38χλμ. όταν τους είδα γύρω στις 3,30 το μεσημέρι.

Η κορυφαία στιγμή ήταν όμως όταν συνάντησα τη Μέρι Κεϊτάνι. Είχαμε κάτσει σε ένα σκαλάκι κάπου στην Βασιλίσσης Σοφίας, γιατί γκρίνιαζε ο μικρός ότι είχε κουραστεί από το περπάτημα και ετοιμαζόμασταν να σηκωθούμε για να συνεχίσουμε όταν είδα την κόρη μου να με πλησιάζει και να μου λέει σχεδόν συνωμοτικά, «Μαμά η Κεϊτάνι!»

Ναι, είχε απόλυτο δίκιο. Την είχε αναγνωρίσει, γιατί δύο μέρες πριν είχαμε πάει μαζί στην συνέντευξη Τύπου της ΑΙΜS, η οποία είχε προγραμματιστεί μεσημέρι μετά το σχολείο και δεν είχα που να αφήσω τη μικρή.

Η ρεκορντγούμαν στο μαραθώνιο γυναικών φορούσε ελαφρά ρούχα και ορειβατικά πέδιλα και συνοδευόταν από τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

Προφανώς είχαν πάει για ψώνια επειδή κρατούσαν λίγες σακούλες και επέστρεφαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν.

Σε αντίθεση με τον σύζυγο της έδειχνε να μην ασχολείται καθόλου με τους δρομείς και βιαζόταν να επιστρέψει στο δωμάτιο, προπορευόμενη των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε κάποια φάση, μία δρομέας σήκωσε το πόδι της και το ακούμπησε πάνω στο κιγκλίδωμα προφανώς για να ανακουφιστεί από κάποια κράμπα, με τον Τσαρλς Κόετς, ο οποίος είναι και προπονητής της Μέρι Κεϊτάνι να είναι έτοιμος να σταματήσει να τη βοηθήσει, όμως βλέποντας τη γυναίκα του να χάνεται μέσα στο πλήθος συνέχισε, κοιτώντας συνεχώς πίσω του.

Πραγματικά εκείνη την ώρα σιχτίρισα που δεν σταμάτησε, γιατί θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δω τις αντιδράσεις της κοπέλας, δεχόμενη συμβουλές από έναν άγνωστο, που τύχαινε να είναι ο προπονητής της κορυφαίας μαραθωνοδρόμου στον κόσμο για το 2017...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα