Tρέχοντας ξυπόλυτος 42.195μ.

Gazzetta team
Tρέχοντας ξυπόλυτος 42.195μ.

bet365

Η ιστορία του Θανάση Τσάκλα διαφέρει αρκετά από τις άλλες όσο διαφορετικό είναι να τρέχει κανείς τον Μαραθώνιο με παπούτσια και χωρίς αυτά.

Ήταν 11 Νοεμβρίου του 2013 όταν στο πλαίσιο του 31 Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το χειροκρότημα όλων κέρδισε ένας άνδρας ο οποίος ολοκλήρωσε την διαδρομή τρέχοντας με γυμνά πόδια. Οι κακώσεις στα πέλματα του είναι φανερές ακόμα και με γυμνό μάτι από την υπερπροσπάθεια και τον αγώνα που έδωσε για να φτάσει μέχρι τον τερματισμό όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Έκανε αρκετό καιρό μέχρι να ξαναφορέσει παπούτσια και να περπατήσει κανονικά όμως αυτό δεν τον ένοιαζε καθόλου. Ποιος ήταν αυτός; Μετά από λίγο ψάξιμο διαπιστώνει ότι πρόκειται για τον Θανάση Τσάκλα, έναν άνθρωπο που το πρωί εργάζεται ως κομμωτής και παράλληλα είναι τραγουδιστής και στιχουργός στο συγκρότημα "Wigs".

Πέρα όμως από αυτά δύο είχε και ένα άλλο ρόλο στη ζωή του. Να βοηθά όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτός ήταν και ο λόγος που έτρεξε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλυτος και που του έδωσε το έξτρα κίνητρο που χρειαζόταν για να φτάσει μέχρι τον τερματισμό. «Έτρεξα για καλό σκοπό, για το Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο, έχω και εγώ μια μικρή αδερφούλα και ήθελα να βοηθήσω τα μικρά κορίτσια που ζουν εκεί» αναφέρει για το λόγο που τον έκανε να τρέξει και συνέχισε: «Νωρίτερα είχα τρέξει άλλες πέντε φορές σε Μαραθώνιο όμως εκείνη τη φορά πήγα χωρίς προετοιμασία. Έτρεξα με την ψυχή μου και ήταν μακράν η πιο επίπονη διαδικασία που έχω υποβάλει τον εαυτό μου».

Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά δεν μετανιώνει για το εγχείρημα του: "Τέσσερα χρόνια μετά ο Θανάσης ορφανός πατρός είναι δίπλα περήφανος για τον μαραθώνιο του 2013 τόσο για τον τερματισμό όσο και για τον σκοπό του επιτεύγματος (Τα ορφανά κοριτσάκια του Χατζηκυριάκειου)".

Ο Θανάσης Τσάκλας δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση ανθρώπου. Εάν μιλήσει κανείς μαζί του μπορεί εύκολα να καταλάβει πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δραστήριο άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει όποιους μπορεί και ειδικά τα μικρά παιδιά.
Για αυτό και στην ερώτηση εάν ήταν δύσκολο το να τερματίσει τον Μαραθώνιο η απάντηση είναι αφοπλιστική: «Δύσκολα περνούν μόνο τα παιδιά που έχουν να αντιμετωπίσουν μια βαριά ασθένεια. Πολεμούν κάθε μέρα για να επιβιώσουν. Η μεγαλύτερη παγίδα του ανθρώπου είναι η τεμπελιά, αν κάποιος καταφέρει και ξεφύγει από αυτή και χαίρει άκρας υγείας είναι καθήκον του να κάνει κάτι για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά».

Αυτό που έκανε το 2013 ο Θανάσης Τσάκλας για τα παιδιά στο «Χατζηκυριάκειο» εφάπτεται με το κοινωνικό χαρακτήρα που έχει αποκτήσει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και το έργο που προσφέρει με τη συνδρομή του ΟΠΑΠ και όσων συμμετέχουν σε αυτόν στην πλήρη ανακατασκευή των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Αντί επιλόγου τον αφήσαμε εκείνον να στείλει το δικό του μήνυμα: «Δεν χρειάζεται να σώσουμε την ανθρωπότητα. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε μικρά θαύματα για να βοηθάμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μην περιμένουμε θαύματα πρέπει εμείς να γίνουμε τα θαύματα».

 

Τελευταία Νέα