Οι αθόρυβοι "εργάτες" του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας

Gazzetta team
Οι αθόρυβοι "εργάτες" του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας

bet365

Τα στοιχεία των εθελοντών που θα βοηθήσουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και η καθοριστική συμβολή τους στην διεξαγωγή του.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή που διαδραματίζεται στη χώρα μας. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονται σε όλα τα δρομικά γεγονότα που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμά του και μαζί αυξάνονται και οι ανάγκες που υπάρχουν ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Το "ευχαριστώ" του ΣΕΓΑΣ μετά από την ολοκλήρωση κάθε διοργάνωσης προς τους εθελοντές μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού χωρίς αυτούς η τέλεση του αγώνα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη. Ο ΑΜΑ είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς πολλών ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους και οι χιλιάδες εθελοντές που έρχονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας κι όχι μόνο για να βοηθήσουν στην τέλεση του.

Στον 35ο ΑΜΑ περισσότεροι από 3.200 εθελοντές θα βρεθούν στο πλευρό όλων των δρομέων για να τους βοηθήσουν στη συμμετοχή τους στον αγώνα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αριθμός δεν είναι οριστικός και αναμένεται να αυξηθεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

Φυσικά, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως ήδη οι συμμετοχές στο εθελοντικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου της Αθήνας έχουν αυξηθεί κατά 600 άτομα σε σχέση με πέρσι, ενώ έχει αποφασιστεί να υπάρξουν δύο βάρδιες στον τερματισμό ώστε να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία.

Οι εθελοντές από το εξωτερικό, το νέο "αίμα" και το περιβαλλοντικό έργο

Ανάμεσα στους εθελοντές υπάρχουν και 20 άτομα από το εξωτερικό τα οποία θα έρθουν αποκλειστικά και μόνο για να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν σε αυτή τη σπουδαία γιορτή του αθλητισμού. Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι ανάμεσα στους 3.200 συμμετέχοντες στο εθελοντικό πρόγραμμα ένα μεγάλο κομμάτι συμμετέχει για πρώτη φορά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διοργανωτές ένα ποσοστό το οποίο φτάνει στο 40% θα βοηθήσει εθελοντικά για πρώτη φορά με το 1/3 εξ αυτών να είναι άνδρες και τα 2/3 να είναι γυναίκες.

Άξιες αναφοράς είναι και οι περιβαλλοντολογικές δράσεις που θα γίνουν παράλληλα με τον 35ο ΑΜΑ. Συνολικά τέσσερις ομάδες εθελοντών θα ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με την ανακύκλωση όλων των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν πριν και κατά τη διάρκεια του σπουδαίου αγώνα. Ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί ομαδική υπόθεση σε όλους τους τομείς και αυτό φαίνεται και στο κομμάτι των εθελοντών.

Πέρα από τις τέσσερις ομάδες που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με την ανακύκλωση θα υπάρχουν και άλλες 22 εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα ασχοληθούν με όλους τους υπόλοιπους τομείς της διοργάνωσης.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τους τέσσερις βασικούς τομείς στους οποίους θα ασχοληθούν οι εθελοντές του 35ου ΑΜΑ:

1. Εκκίνηση Μαραθωνίου Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος (Εγκατάσταση Ιστορικής Αφετηρίας Μαραθωνίου, Μαραθώνας)
Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες για τη διαχείριση του ρουχισμού των δρομέων (παραλαβή και μεταφορά στον τερματισμό), την παροχή πληροφοριών κατά την άφιξη των αθλητών, τη διανομή αντιανεμικών, τη διανομή των νερών καθώς και τη διαχείριση των λεωφορείων που μεταφέρουν τους αθλητές από το κέντρο της Αθήνας στην αφετηρία του Αγώνα.

2. Σταθμοί υποστήριξης μαραθώνιας διαδρομής 42.195μ.
Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες στην τροφοδοσία των δρομέων με νερά, ισοτονικά ποτά, μπανάνες, μπάρες δημητριακών και σφουγγάρια ενώ ταυτόχρονα τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν τη δύσκολη προσπάθειά τους.

3. Εκκίνηση και διαδρομές Αγώνων Δρόμου (10 χλμ. WIND, 5 χλμ. WIND, Αγώνας Δρόμου Παιδιών ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1.200μ, στο κέντρο της Αθήνας)

Οι εθελοντές στελεχώνουν ομάδες στις εκκινήσεις των αγώνων με αφετηρία στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ανθρώπινες αλυσίδες μπροστά από τους δρομείς για την οργάνωση των εκκινήσεων, στους σταθμούς υποστήριξης διαδρομής (όπως παραπάνω), στην εποπτεία των αγωνιστικών διαδρομών, στη διαχείριση του ρουχισμού των δρομέων και στη διαχείριση των διερχόμενων πεζών στις διασταυρώσεις από όπου περνούν οι δρομείς ελέγχοντας τα σημεία διέλευσης των αθλητών.

Ενας δεύτερος αγώνας δρόμου 5 χλμ. WIND διεξάγεται το απόγευμα, με αντίστοιχες ομάδες συμμετοχής.

4. Τερματισμός (Καλλιμάρμαρο Στάδιο)
Οι εθελοντές συμμετέχουν στον έλεγχο πρόσβασης, στη διαμόρφωση των ροών από όπου περνούν οι δρομείς, στην παράδοση των ισοθερμικών καθώς και στην παράδοση των νερών και των ισοτονικών ποτών στους δρομείς που τερματίζουν. Επίσης βοηθούν στην εξυπηρέτηση των θεατών, στην παράδοση του ρουχισμού στους δρομείς του Μαραθωνίου Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος και στη χάραξη των μεταλλίων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα