Υπερπροσπάθεια, αλλά τέταρτος ο Πετρούνιας

Δημήτρης Ρούσσος
Υπερπροσπάθεια, αλλά τέταρτος ο Πετρούνιας

bet365

Παρά την υπερπροσπάθειά του, ο Λευτέρης Πετρούνιας βρέθηκε εκτός βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλήμα της Στουτγκάρδης, αφού «έπεσε» στην τέταρτη θέση μετά την προσπάθεια του Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ. Πρώτος για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Παγκόσμιο ο 24χρονος Τούρκος, Ιμπραχίμ Τσολάκ.

«Το χέρι του Λευτέρη μας... εγκατέλειψε μία ημέρα πριν από την επίσημη παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο», έλεγε ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, που ωστόσο έθεσε ρητά τον στόχο του Λευτέρη Πετρούνια: «Χρυσό μετάλλιο και μόνο».

Αυτός δεν επετεύχθη, αφού ο Τούρκος Τσολάκ και ο Μάρκο Λοντάντιο απέδωσαν εξαιρετικά και τον άφησαν στην τρίτη θέση, πριν έρθει ο Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ από τη Γαλλία για να αφήσει εκτός βάθρου τον Έλληνα υπερπρωταθλητή, που πλέον περιμένει την επόμενη ευκαιρία για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εντούτοις, η αξιόλογη προσπάθειά του στην επιστροφή του σε διεθνές τουρνουά έπειτα από 11 μήνες και μετά το χειρουργείο στον ταλαιπωρημένο του αριστερό ώμο και η απόδοσή του δείχνουν την ποιότητα του Έλληνα γυμναστή, ενόψει Ιαπωνίας.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.933

Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.900

Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.800

Λευτέρης Πετρούνιας 14.733

Ατρούτ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.725

Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 14.666

Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14.200

Νικ Κλέσινγκ (Γερμανία) 14.166

ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ... ΡΙΞΟΥΝ

Πρώτος αγωνίστηκε ο Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία), που βαθμολογήθηκε με 14.666, ενώ ακολούθησε ο Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) με 14.725. Έπειτα ήρθε ο Γερμανός Νικ Κλέσινγκ, που με 14.166 δεν θα ξεπερνούσε την τελευταία θέση και στη συνέχεια ο Ιμπραχίμ Τσολάκ, που με 14.933 πέρασε πρώτος. Ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο, που είχε τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τον Πετρούνια, έφτασε στους 14.900 και στη συνέχεια ο Έλληνας αθλητής βαθμολογήθηκε με 14.733 και πέρασε τρίτος.

Ωστόσο στη συνέχεια, μετά τον Αρμένιο Αρτούρ Τοβμασιάν (14.200) ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ έφτασε ανέλπιστα τους 14.800 κι άφησε εκτός βάθρου τον Πετρούνια, διαμορφώνοντας την τελική κατάταξη, που βρήκε τον Τσολάκ να πανηγυρίζει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δεύτερο σε μεγάλο τουρνουά, μετά το 2018 και τους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα.

 

Τελευταία Νέα