Στο Μπακού για την ευρωπαϊκή διάκριση η εθνική ομάδα της ρυθμικής!

Gazzetta team
Στο Μπακού για την ευρωπαϊκή διάκριση η εθνική ομάδα της ρυθμικής!

bet365

Στο Μπακού θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19.5 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ρυθμικής με την αποστολή της Ελλάδος ν' αναχωρεί την Τρίτη.

Με το "αστέρι" της, την Ελένη Κελαϊδίτη, που απολαμβάνει την συμμετοχή της στο χορηγικό πρόγραμμα "Νέα Γενιά Ολυμπιονικών" της Bwin, στη σύνθεση της αναχωρεί την Τρίτη για το Μπακού η εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής της Ελλάδος προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (16-19.5).

Η εθνική ομάδα του ατομικού γυναικών, με τις Ελένη Κελαϊδίτη, Μαρία Δερβίση και Ιωάννα Μαγοπούλου, από την πιο έμπειρη έως τη νεότερη αθλήτρια, θα επιχειρήσει να αφήσει τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, τέσσερις μήνες πριν από το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα που επίσης θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και στο ίδιο στάδιο.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη νεοσύστατη Εθνική ανσάμπλ νεανίδων (Ήλια Αλεξοπούλου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία-Μαρία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Ελένη Ρίζου, Νίνα Ανδρεανίδου), η οποία προετοιμάζεται για το αντίστοιχο «μικρό» παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Ιούλιο στη Μόσχα.

Αντίθετα, το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν περιλαμβάνει αγωνίσματα ανσάμπλ γυναικών.

Στο ατομικό γυναικών, την Παρασκευή (17/05) οι Κελαϊδίτη και Μαγοπούλου θα αγωνιστούν στο στεφάνι και στην μπάλα, ενώ το Σάββατο (18/05), οι Κελαϊδίτη και Δερβίση θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στις κορύνες και στην κορδέλα. Από το άθροισμα που θα συγκεντρώσουν στα οκτώ προγράμματα που θα εκτελέσουν, θα προκύψει η θέση της Ελλάδας στην τελική ομαδική κατάταξη. Παράλληλα, οι οκτώ καλύτερες αθλήτριες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους τελικούς οργάνων της Κυριακής (19/05).

Η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει μετάλλια στο σύνθετο ατομικό, αλλά οι 20 κορυφαίες της ειδικής κατάταξης θα κερδίσουν την πρόκριση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020.

Στο ανσάμπλ νεανίδων, οι ομάδες θα παρουσιάσουν την Πέμπτη (16/05) το πρόγραμμά τους στα 5 στεφάνια και το Σάββατο (18/05) στις 5 κορδέλες. Από το βαθμολογικό άθροισμα θα βγει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα. Επιπλέον, οι οκτώ χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς οργάνων της Κυριακής (19/05).

Στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής έχουν δηλώσει συμμετοχή 72 αθλήτριες του ατομικού γυναικών και 20 ομάδες ανσάμπλ νεανίδων, εκπροσωπώντας συνολικά 35 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 16 Μαΐου
16:30 – 17:50: Ανσάμπλ νεανίδων: Α’ σκέλος σύνθετου αγώνα (5 Στεφάνια)

Παρασκευή 17 Μαΐου
11:00 – 17:20: Ατομικό γυναικών: Α’ σκέλος γενικού αγώνα (Στεφάνι και Μπάλα)

Σάββατο 18 Μαΐου
09:00 – 15:30: Ατομικό γυναικών: Β’ σκέλος γενικού αγώνα (Κορύνες και Κορδέλα)
15:50 – 17:20: Ανσάμπλ νεανίδων: Β’ σκέλος σύνθετου αγώνα (5 Κορδέλες)

Κυριακή 19 Μαΐου
11:00 – 12:25: Ανσάμπλ νεανίδων: Τελικοί οργάνων (5 Στεφάνια, 5 Κορδέλες)
13:40 – 16:10: Ατομικό γυναικών: Τελικοί οργάνων (Στεφάνι, Μπάλα, Κορύνες, Κορδέλα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα