Στον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κατσάλη

Στον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κατσάλη

Στον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κατσάλη

Η Ελένη Κατσάλη εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη δοκό ισορροπίας. 

Μετά από τον Νίκο Ηλιόπουλο και την Αργυρώ Αφράτη η Ελβίρα Κατσάλη έγινε το 3ο μέλος της ελληνικής αποστολής που εξασφάλισε πρόκριση στους τελικούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού. 

Η νεαρότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, η οποία θα κλείσει τα 16 της χρόνια τον Ιούλιο, κατετάγη 4η στον προκριματικό της δοκού με 12,666 βαθμούς, έχοντας τον υψηλότερο βαθμό εκτέλεσης μεταξύ όλων των συμμετεχουσών.

Έτσι, θα βρίσκεται στην οκτάδα των φιναλίστ την Κυριακή (17/03), με στόχο να ολοκληρώσει με μία μεγάλη διάκριση την πρώτη διεθνή παρουσία της στην κατηγορία γυναικών.

Αντίθετα, η Ιωάννα Ξουλόγη αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό και τερμάτισε 15η στο συγκεκριμένο αγώνισμα με 12,300 β., ενώ έμεινε πολύ χαμηλά στη δοκό όπου δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της.

Εξάλλου, στους προκριματικούς των ανδρών, ο Νίκος Ηλιόπουλος κατέλαβε τη 14η θέση στο μονόζυγο με 13,066 β., ο Γιώργος Χατζηευσταθίου την 21η θέση στον πλάγιο ίππο με 12,433 β. και ο Αντώνης Τανταλίδης την 32η θέση στο ίδιο αγώνισμα με 10,566 β..

Το παγκόσμιο κύπελλο “AGF Trophy” ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο με τους τελικούς των οργάνων, όπου θα υπάρχει συνολικά τριπλή ελληνική εκπροσώπηση: Το Σάββατο (16/03) θα αγωνιστούν ο Νίκος Ηλιόπουλος στο δίζυγο και η Αργυρώ Αφράτη στους ασύμμετρους ζυγούς, ενώ την Κυριακή (17/03) θα πάρει σειρά η Ελβίρα Κατσάλη στη δοκό ισορροπίας.

Best of internet