Στον τελικό στο Μπακού Ηλιόπουλος και Αφράτη

Gazzetta team
Στον τελικό στο Μπακού Ηλιόπουλος και Αφράτη

bet365

Ο Νίκος Ηλιόπουλος και η Αργυρώ Αφράτη εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με το δεξί ξεκίνησαν οι Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης στο Μπακού.

Κατά την 1η ημέρα (14/3) της διοργάνωσης ο Νίκος Ηλιόπουλος στο δίζυγο και η Αργυρώ Αφράτη στους ασσύμετρους ζυγούς εξασφάλισαν την πρόκριση τους στους τελικούς!

Ο Ηλιόπουλος πέρασε ως 7ος μεταξύ 37 αθλητών με 14,200 βαθμούς και θ΄αγωνιστεί στον τελικό του Σαββάτου (16.3).

Στην οχτάδα εισήλθε και η Αργυρώ Αφράτη στους ασύμμετρους ζυγούς των γυναικών, τερματίζοντας 8η στον προκριματικό με 12,466 βαθμούς.

Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και η ηλικίας 15,5 ετών Ελβίρα Κατσάλη, η οποία κατετάγη 14η με 10,533 β., στην παρθενική της συμμετοχή στην κατηγορία γυναικών.Στις ασκήσεις εδάφους των ανδρών ο Αντώνης Τανταλίδης τερμάτισε 11ος με 13,866 β. και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης 38ος με 11,466 β..

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος των προκριματικών οργάνων, όπου από ελληνικής πλευράς θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους ο Αντώνης Τανταλίδης και ο Γιώργος Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο, ο Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο, η Ιωάννα Ξουλόγη στη δοκό ισορροπίας και στο έδαφος, καθώς και η Ελβίρα Κατσάλη στη δοκό ισορροπίας.

Στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Μπακού παίρνουν μέρος συνολικά 121 άνδρες και 49 γυναίκες, εκπροσωπώντας 44 χώρες. Η διοργάνωση αποτελεί έναν από τους οκτώ αγώνες που θα καθορίσουν την παγκόσμια κατάταξη της διετίας 2019-2020 και θα δώσουν την Ολυμπιακή πρόκριση σε τουλάχιστον έναν αθλητή και μία αθλήτρια σε κάθε όργανο.

 

Τελευταία Νέα