Ηλιόπουλος: «Υπέρτατος στόχος μου είναι το Τόκιο 2020»

Ηλιόπουλος: «Υπέρτατος στόχος μου είναι το Τόκιο 2020»

bet365

Ο Έλληνας πρωταθλητής Νίκος Ηλιόπουλος μιλάει από το Μπακού στο gazzetta.gr για την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο Μπακού... χτυπάει από σήμερα (14/3) έως και την Κυριακή (17/3) η "καρδιά" της ενόργανης γυμναστικής αφού εκεί θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ελλάδα συμμετέχει με 4 γυμναστές και 3 γυμνάστριες οι οποίοι κάνουν όνειρα για διάκριση και στοχεύουν στο μέλλον και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020.

Ένας εξ' αυτών είναι και ο Νίκος Ηλιόπουλος. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα συμμετάσχει στους αγώνες στο δίζυγο και στο μονόζυγο και πριν τον προκριματικό του μίλησε στο gazzetta,gr από το Μπακού.

«Είμαι στο Μπακού για τέταρτη φορά στην αθλητική μου καριέρα. Μέχρι στιγμής η πόλη αυτή δεν ήταν πολύ τυχερή για μένα . Εύχομαι φέτος να αποδειχτεί το αντίθετο. Θα αγωνιστώ σε δυο όργανα , στο δίζυγο και στο μονόζυγο , με στόχο δυο τελικούς και γιατί όχι και μετάλλιο. Τα προγράμματα που έχουμε ετοιμάσει με τον προπονητή μου κ. Ράφτη είναι υψηλής δυσκολίας και αρκετά ανταγωνιστικά σε σχέση με τα προγράμματα των άλλων συναθλητών μου.

Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχω προετοιμαστεί καλά και το μόνο που έχω να διαχειριστώ είναι το γνωστό άγχος του συναγωνισμού που είναι πολύ φυσιολογικό σε ένα Παγκόσμιο κύπελλο μ' όλους αυτούς τους τεράστιους αθλητές και τις σπουδαίες χώρες που παίρνουν μέρος.

Φέτος στο Μπακού η συμμετοχή είναι υπερδιπλάσια από πέρσι και οι χώρες έχουν κατεβάσει σπουδαίους αθλητές. Όλοι κυνηγούν την πρόκριση για το Τόκιο μέσω της παγκόσμιας κατάταξης αφού τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου Παγκοσμίου κυπέλλου στο Μπακου προσμετρούνται στην συνολική βαθμολογία. Για μένα είναι μια καλή δοκιμή ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε ένα μήνα από τώρα στην Πολωνία.

Το Τόκιο είναι πάντα ο υπέρτατος στόχος. Θα κάνω ότι μπορώ να εκπροσωπήσω την χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστώ την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία , τον προπονητή μου κ. Ράφτη , την φυσιοθεραπεύτρια μου κα Μαντζωρή για την πολύτιμη φροντίδα της αλλά και τον χορηγό μου.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά της Ελληνικής αποστολής, τον Γιώργο Χατζηευσταθιου , τον Αντώνη Τανταλιδη, τον Χριστόφορο Κωνσταντινίδη, την Αργυρώ Αφράτη, την Ιωάννα Ξουλόγη και την μικρή μας Ελβίρα Κατσαλή», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα