Πετρούνιας: «Αγχώθηκα και συγκινήθηκα με την ελληνική κερκίδα στην Ντόχα!» (pics & vid)

Gazzetta team
Πετρούνιας: «Αγχώθηκα και συγκινήθηκα με την ελληνική κερκίδα στην Ντόχα!» (pics & vid)

bet365

Πάτησε... Ελλάδα ο παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων μετά από τον θρίαμβο στη Ντόχα.

Στην Ελλάδα επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων μετά από τον θρίαμβο του στη Ντόχα προσγειώθηκε στο "Ελ. Βενιζέλος" όπου τον υποδέχτηκε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης. Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα παραμείνει την Κυριακή στην Ελλάδα και την Δευτέρα θα αναχωρήσει για την Γαλλία όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση στον αριστερό ώμο.

Ο Ολυμπιονίκης μας κατά την άφιξη του μίλησε στην κρατική τηλεόραση και δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του. «Σίγουρα θεωρούσα πολύ κρίμα ενώ πιστεύω στον εαυτό μου να χάσουμε μια συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση. Έχω υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα συνεχίσουμε το σερί που έχουμε ξεκινήσει από το 2015. Γνωρίζοντας ότι θα μπω στο χειρουργείο, είπαμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Έπαιξε ρόλο ο προπονητής και το γιατρός μου για να μπω ευχαριστημένος στο χειρουργείο. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Πήγα στην Ντόχα μόνο για να διεκδικήσω και πάλι τον τίτλο», είπε αρχικά ενώ μιλώντας για την ιδιαιτερότητα του 3ου χρυσού τόνισε: «Το διαφορετικό είναι ότι δεν είχα κάνει κανένα πρόγραμμα, καμία προετοιμασία για αυτό τον αγώνα. Το τελευταίο αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν στο ευρωπαϊκό. Από τότε κατευθείαν στον προκριματικό. Ήταν μεγάλο στοίχημα για μένα αυτός ο αγώνας».

Φυσικά δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί στην παρουσία των Ελλήνων στις εξέδρες στην διάρκεια του τελικού: «Όταν έφτασα στον αγώνα είδα πολλές ελληνικές σημαίες, είδα περισσότερους από 1000 Έλληνες. Όταν τους είδα αγχώθηκα κάπως και συγκινήθηκα. Μετά την προσγείωσή μουν ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω. Με άγχωσε η προσπάθεια του Βραζιλιάνου ήταν ένας πολύ σημαντικός αντίπαλος».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: «Είναι από τους κορυφαίους σύγχρονους αθλητές. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και αποδεικνύει ότι και με… ένα χέρι μπορεί να κάνει ότι θέλει», δήλωσε ο Υφυπουργός και συνέχισε: «Είμαι διπλά χαρούμενος διότι είμαστε και φίλοι με τον Λευτέρη. Είμαστε ευγνώμονες που σηκώνει για μία ακόμη φορά τη χώρα μας ψηλά. Ο Λευτέρης όπως και όλοι οι αθλητές μας που έχουν πετύχει σπουδαίες διακρίσεις αλλά και συμμετοχές, μας κάνουν υπερήφανους και μας δείχνουν το δρόμο πώς να καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι. Μας δίνουν δύναμη να προχωρήσουμε και να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες». Τελειώνοντας ο κ. Βασιλειάδης ευχήθηκε στο παγκόσμιο πρωταθλητή μας να πάνε όλα καλά στην επέμβαση που θα υποβληθεί. «Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να επιστρέψεις ακόμη πιο δυνατός στη δράση και να μας μας χαρίσεις ακόμη περισσότερα μετάλλια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα