Στη Θεσσαλονίκη για προετοιμασία οι εθνικές ενόργανης γυναικών - νεανίδων της Ουκρανίας

Gazzetta team
Στη Θεσσαλονίκη για προετοιμασία οι εθνικές ενόργανης γυναικών - νεανίδων της Ουκρανίας

bet365

Τη φήμη του ως ένα από τα καλύτερα προπονητήρια ενόργανης γυμναστικής διεθνώς δικαιώνει για άλλη μία φορά το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, το οποίο επέλεξαν για να πραγματοποιήσουν οκταήμερη προετοιμασία οι εθνικές ομάδες γυναικών και νεανίδων της Ουκρανίας.

Η ουκρανική αποστολή, αποτελούμενη από δέκα αθλήτριες, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη από τις 20 έως τις 28 Αυγούστου και θα κάνει προπονήσεις στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης», εκφράζοντας από την πρώτη στιγμή τις ευχαριστίες της για τις άρτιες συνθήκες που συνάντησε και για την άψογη φιλοξενία.
Το καλωσόρισμα στη φιλοξενούμενη αποστολή απεύθυναν εξ ονόματος της Ε.Γ.Ο. ο πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Χρήστος Ψαθάς και ο προπονητής της Εθνικής γυναικών Κώστας Χατζηζήσης, ενώ το πνεύμα φιλίας και συνεργασίας ενισχύει ακόμα περισσότερο η τέλεση κοινών προπονήσεων με τις Ελληνίδες αθλήτριες του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων Θεσσαλονίκης.

Η εθνική γυναικών της Ουκρανίας (Γιάνα Φεντόροβα, Βαλέρια Οσίποβα, Ανγκελίνα Ραντιβίλοβα, Αλόνα Τιταρένκο, Γιάνα Βαρίνσκα) κατέκτησε την 5η θέση στο ομαδικό αγώνισμα στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκόβης (2-5 Αυγούστου), ενώ από την αντίστοιχη πεντάδα της εθνικής νεανίδων ξεχωρίζει ήδη για το ταλέντο της η Αναστασία Μπατσίνσκα, η οποία τον Ιούνιο είχε κερδίσει την 1η θέση στον ευρωπαϊκό προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «Μπουένος Άιρες 2018» και επιπλέον στη Γλασκόβη τερμάτισε 4η στον τελικό του άλματος.

Για τη «μεγάλη» ομάδα της Ουκρανίας, το οκταήμερο καμπ της Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο σκέλος της προετοιμασίας ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης ανδρών-γυναικών, που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στην Ντόχα του Κατάρ.

Η επίσκεψη μίας από τις σημαντικότερες δυνάμεις της ευρωπαϊκής γυμναστικής με πλήρη ομάδα, επιβεβαιώνει την ξεχωριστή αξία του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, που έχει τις προϋποθέσεις να αποτελέσει πόλο έλξης και να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα εισερχόμενου αθλητικού τουρισμού, αφού τις ίδιες εγκαταστάσεις έχουν επιλέξει στο πρόσφατο παρελθόν για την καλοκαιρινή προετοιμασία τους αρκετές ακόμη εθνικές ομάδες ενόργανης.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα επισημάνει το συγκεκριμένο πλεονέκτημα της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης», η οποία με την κατάλληλη αναβάθμιση και με την παράλληλη αξιοποίηση - εκμετάλλευση του Αθλητικού Ξενοδοχείου που υπάρχει στους χώρους του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας για τη φιλοξενία των ξένων αποστολών, μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά οικονομικά αλλά και αγωνιστικά οφέλη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα