«Γενέτειρα παγκόσμιων πρωταθλητών η Ελλάδα, αλλά... για πόσο ακόμα;»

Gazzetta team
«Γενέτειρα παγκόσμιων πρωταθλητών η Ελλάδα, αλλά... για πόσο ακόμα;»

bet365

Για ακόμη μια φορά, η μικρή Ελλάδα βρίσκεται στην ψηλότερη κορυφή της παγκόσμιας γυμναστικής, αποτελώντας την εξαίρεση ανάμεσα στις χώρες-κολοσσούς που κυριάρχησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του Μόντρεαλ.

Όπως το 2015 στη Γλασκόβη, όπου ήταν η πληθυσμιακά μικρότερη χώρα που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, έτσι και φέτος χάρη στον νέο θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια, η Ελλάδα έκανε τη διαφορά, σε μια διοργάνωση στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των τίτλων κατέληξε σε υπερδυνάμεις, με πολύ περισσότερα εφόδια και πολλαπλάσια οικονομική υποστήριξη:

Και μόνο η σύγκριση με τις Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία ή Ρωσία, που μαζί με τη χώρα μας και την επίσης «μικρή» Κροατία κέρδισαν τα χρυσά μετάλλια στο Μόντρεαλ, αναδεικνύει το νέο ελληνικό θαύμα και δικαιώνει μία παλαιότερη ρήση του προπονητή των επιτυχιών, Δημήτρη Ράφτη: «Εμείς με ελάχιστα μέσα, με το τίποτα, καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε τα πάντα! Φανταστείτε που θα φτάναμε αν είχαμε όσα και οι αντίπαλοί μας»...

Ωστόσο, ο απολογισμός του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης δεν φέρνει μόνο ικανοποίηση, αλλά και περίσκεψη για το μέλλον:

«Για πόσο ακόμα, όμως, θα μπορούμε να παράγουμε πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου όπως ο Πετρούνιας;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, απονέμοντας παράλληλα τα εύσημα στις Εθνικές ομάδες για την αγωνιστική παρουσία τους στον Καναδά.

«Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην προετοιμασία, δώσαμε τον αγώνα μας όλοι μαζί, οι αθλητές, οι προπονητές και η διοίκηση της Ομοσπονδίας, για να φτάσουμε άλλη μια φορά στην κορυφή και για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια που μας έκανε και πάλι περήφανους, αλλά ένα εξίσου μεγάλο ‘μπράβο’ αξίζει σε όλα τα παιδιά των Εθνικών ομάδων, που συμμετείχαν στην πορεία γι’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Έχουμε βάθος στις Εθνικές ομάδες, έχουμε αθλητές που μπορούν να πετύχουν τη διεθνή καταξίωση και να κρατήσουν την Ελλάδα ψηλά για πολλά χρόνια ακόμα, όμως για να φανεί το ταλέντο τους πρέπει να αποκτήσουν την αναγκαία αγωνιστική εμπειρία. Πρέπει να μας δοθεί η οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν οι Εθνικές μας ομάδες στους απαραίτητους διεθνείς αγώνες προετοιμασίας», τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και συνέχισε:

«Για πόσο ακόμα θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στην κορυφή, με αυτές τις συνθήκες; Αν αυτά τα παιδιά δεν υποστηριχθούν κατάλληλα, αν δεν αποκτήσουν τις εμπειρίες ώστε να μπορέσουν κατόπιν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο, ίσως η ένδοξη ιστορία που λέγεται ελληνική Γυμναστική ‘σβήσει’ μαζί με τη γενιά του Πετρούνια.

Οι νεότεροι αθλητές, που έρχονται από πίσω, περιμένουν και δικαιούνται τις δικές τους ευκαιρίες για να φτάσουν και εκείνοι ψηλά. Από την ερχόμενη χρονιά, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες διεθνείς υποχρεώσεις, αφού θα ξεκινήσει και ο κύκλος των διοργανώσεων για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Εμείς θέλουμε τη Γυμναστική δυνατή και πρωταγωνίστρια, τώρα και για πάντα. Ελπίζουμε να βρούμε συμμάχους σ’ αυτή τη διαρκή προσπάθεια, για να συνεχίσουμε να παράγουμε ‘καθαρούς’ πρωταθλητές, που γεμίζουν χαρά και περηφάνια τον ελληνικό λαό».

 

Τελευταία Νέα