Πρωταθλητής Ελλάδος για 22η χρονιά ο Παπαθανασίου

Αντώνης Πατσούρας
Πρωταθλητής Ελλάδος για 22η χρονιά ο Παπαθανασίου

bet365

Νέος τίτλος για τον ιστιοπλόο του Ολυμπιακού στα Σταρ.

Τον 22ο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του πανηγυρίζει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Ο έμπειρος ιστιοπλόος με πλήρωμα τον Στέλιο Νούτσο κατέκτησε και το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα Σταρ που ολοκληρώθηκε στις
εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center».

Έγιναν 7 ιστιοδρομίες και οι δύο ιστιοπλόοι του Ολυμπιακού τις κέρδισαν όλες. Αν και τα σκάφη ήταν μόλις τρία οι συμμετοχές των Ευάγγελου Χειμώνα και Παναγιώτη Καμπουρίδη έδωσαν ένα άλλο χρώμα.

Την πρώτη θέση, λοιπόν, πήραν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου – Στέλιος Νούτσος με 6 βαθμούς. Δεύτεροι ήταν οι Ευάγγελος Χειμώνας – Γεώργιος Ζεϊμπάρης (Ν.Ο.Ε./Ο.Σ.Φ.Π.) με 12 βαθμούς και τρίτοι οι Παναγιώτης Καμπουρίδης – Χρήστος Κυφίδης (Ν.Ο.Ε.) με 17 βαθμούς.

Τα πρωταθλήματα του Παπαθανασίου είναι στην κλάση των Φινν αλλά και στα Σταρ.

Παπαθανασίου: «Το αφιερώνω στον Μιχάλη Κουντούρη»

O Aιμίλιος Παπαθανασίου, στις δηλώσεις του στο olympiacossfp.gr μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανέφερε τα εξής: «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι γίνεται πολύ σοβαρή προπόνηση και στη θάλασσα και εκτός νερού. Το σημαντικό για έναν αθλητή δεν είναι ο τίτλος αλλά η διάρκεια στο χρόνο.

Το πρωτάθλημα το αφιερώνω στο φίλο μου και πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος έχει φέρει όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο σύλλογος πρωταγωνιστεί παντού. Θα ήταν παράληψη μου να μην αναφέρω ότι ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια και συμβολή του Στέλιου Νούτσου, ο οποίος δεν είχε την εμπειρία του συγκεκριμένου σκάφους και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να τα φέρει εις πέρας.

Ένα μεγάλο μέρος αυτής της νίκης οφείλεται και σε αυτόν. Αξίζει να αναφέρουμε και την προσπάθεια που γίνεται σε επίπεδο Ακαδημιών, όπου το τμήμα της ιστιοπλοΐας έχει δραστηριοποιηθεί εκ νέου με τον έφορο Γρηγόρη Δέδε να προσπαθεί για όλους τους αθλητές του Ολυμπιακού».

 

Τελευταία Νέα