Πρεμιέρα για τα Finn και τα 49er στο «29ο Athens International Sailing Week» (vid)

Gazzetta team
Πρεμιέρα για τα Finn και τα 49er στο «29ο Athens International Sailing Week» (vid)

bet365

Πρεμιέρα για τα Finn και τα 49er αναβολή για τα 470 που συμμετέχουν οι Ολυμπιονίκες Μάντης-Καγιαλής λόγω καιρού.

Με τη διεξαγωγή ιστιοδρομιών σε δύο Ολυμπιακές κατηγορίες ξεκίνησε σήμερα στον Σαρωνικό κόλπο η δεύτερη φάση του «29ου Athens International Sailing Week 2019-Winter Series».

Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν διοργανωτές και ιστιοπλόους να βγουν κούρσες σε όλες τις κατηγορίες κι έτσι έγιναν μόνο στα ΦΙΝΝ και τα 49er.

Στα Finn συμμετέχουν 14 σκάφη και στην μοναδική ιστιοδρομία που έγινε την κέρδισε ο Γιάννης Μιτάκης. Δεύτερος ήταν ο Τσέχος Ο. Τέπλι και τρίτος ο Κροάτης Ν. Μπουγκάριν.

Στην συγκεκριμένη κλάση που είναι η πλέον ιστορική του αθλήματος συμμετέχουν αθλητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γαλλία, την Τσεχία, την Τουρκία, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Ισπανία και την Σουηδία.

Στα 49er τα 6 σκάφη έτρεξαν δύο ιστιοδρομίες και προηγούνται οι Γ. Βάσιλας – Μ. Πατενιώτης με 3 βαθμούς. Ακολουθούν οι Π. Κωνσταντινίδης – Ε. Δολιανίτης με 5β. και οι Π. Καμπουρίδης – Σ. Νούτσος επίσης με 5β.

Για την κλάση των 470 που συμμετέχουν και οι Ολυμπιονίκες Μάντης-Καγιαλής, αν και ξεκίνησε η κούρσα, δεν ολοκληρώθηκε λόγω καιρού και έτσι θα έχουμε πρεμιέρα την Τρίτη.

Οι αγώνες είναι και εσωτερική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και φυσικά μεγάλο φαβορί είναι το δίδυμο Μάντης-Καγιαλής.

Στα 470 των γυναικών έχουμε και την συμμετοχή της Ολυμπιονίκης της Αθήνας Αιμιλίας Τσουλφά η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της μαζί με την νεαρή Αριάδνη Σπανάκη.

Οι αγώνες που ξεκίνησαν την Παρασκευή έχουν συγκεντρώσει 850 αθλητές από 15 χώρες.

 

Τελευταία Νέα