Στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Μάντης-Καγιαλής! (pic)

Αντώνης Πατσούρας
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Μάντης-Καγιαλής! (pic)

bet365

Μάντης-Καγιαλής: «Μετάλλιο και να δούμε την γαλανόλευκη να κυματίζει εδώ στην Ιαπωνία».

Το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξασφάλισαν μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470 οι Έλληνες ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης-Παύλος Καγιαλής.

Οι δυο Έλληνες που χάρισαν στην χώρα τους το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο θα είναι στο Τόκιο και το 2020 και θα διεκδικήσουν ξανά μετάλλιο!

Η πρόκριση αυτή είναι η 5η για την Ελλάδα στο άθλημα της ιστιοπλοϊας αφού έχουν προηγηθεί εκείνες στα 470 γυναικών, στα Ράντιαλ, στα RSX αλλά και στα Finn.

Οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής όχι μόνο εξασφάλισαν την πρόκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, αλλά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 της Ενοσίμα βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες οι Ολυμπιονίκες μας ήταν εντυπωσιακοί. Τερμάτισαν 5,2,3, αντίστοιχα και μετά από 11 κούρσες ανέβηκαν στην 3η θέση της γενικής βαθμολογίας των 52 σκαφών με 48 βαθμούς.

Για το μετάλλιο θα γίνει μάχη στον αυριανό medal race με τους 4ους Γάλλους Κ. Πεπονέ – Τζ. Μιόν (επίσης 48 βαθμοί) και τους 5ους Σουηδούς Α. Ντάλμπεργκ – Φ. Μπέργκστρομ (52 βαθμοί).

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες έγραψαν μετά την πρόκριση: «Με υπερηφάνεια για μια ακόμη φορά έχουμε πάρει την πρόκριση για την Ελλάδα μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτήν την φορά για το Τόκιο, το 2020. Αύριο είναι ο μεγάλος τελικός και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο και να δούμε την γαλανόλευκη να κυματίζει εδώ στην Ιαπωνία.Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας πιστεύουν και γνωρίζουν τον δύσκολο αγώνα μας και φυσικά τον άνθρωπο που είναι ανελλιπώς δίπλα μας σε μπουνάτσες και φουρτούνες @ΜιχάληςΜηλαίος».

Προηγούνται οι Ισπανοί Ζ. Χαμάρ – Ν. Ροντρίγκεζ με 23 βαθμούς και ακολουθούν οι Αυστραλοί Μ. Μπέλχερ – Ο. Ράιαν με 24 βαθμούς. Οι Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός είναι 37οι με 136 βαθμούς.

Στις γυναίκες οι Μ. Μπόζη - Ρ. Κλωναρίδου βρίσκονται στην 11η θέση με 112 βαθμούς σε σύνολο 39 σκαφών. Οι Α. Σπανάκη - Μ. Παπαδοπούλου είναι 35ες με 322 βαθμούς.

 

Τελευταία Νέα