Αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός της χρονιάς!

Αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός της χρονιάς!

bet365

Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου από την οργανωτική επιτροπή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Finn που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 18/5 στην Αθήνα.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Finn το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 10 έως τις 18 του μήνα.

Την Τετάρτη στο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο της Καλλιθέας παρουσιάστηκε η διοργάνωση από την οργανωτική επιτροπή της οποίας είναι πρόεδρος ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλείαδης και αντιπρόεδροι της ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος.

Στο πάνελ ήταν και ο Ολυμπιονίκης της κλάσης Αιμίλιος Παπαθανασίου και η αντιπρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου.

Στους αγώνες που θα ξεκινήσουν επίσημα το Σάββατο 11/5 με την τελετή έναρξης θα συμμετάσχουν από Δευτέρα (13/5) έως και το Σάββατο (18/5) 90 αθλητές από 35 χώρες και θα δοθούν 4 εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας για τον αγώνα είπε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που βρισκόμαστε στο παρά ένα ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Ενός γεγονότος που θέλει να δώσει σε όλο τον κόσμο το στίγμα ότι είμαστε ξανά εδώ. Με καθυστέρηση πολλών ετών, χτίζουμε πάνω στην Ολυμπιακή μας κληρονομιά.

Χτίζουμε πάνω στις υποδομές που φτιάχτηκαν για αυτό τον λόγο και ξαναβάζουμε την Ελλάδα στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Μένοντας στην ουσία του αθλητισμού, σε όλα αυτά που μας προσφέρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, στις χαρές, στη συγκίνηση και την υπερηφάνεια και δίνουμε κι ένα μήνυμα απέναντι στη βαρβαρότητα που έχει συνδεθεί με το επαγγελματικό κομμάτι του αθλητισμού. Εδώ πέρα θα χτυπάει η καρδιά του αθλητισμού της χώρας. Βλέπουμε ότι όλοι οι σχεδιασμοί έγιναν πραγματικότητα. Ένα άψογα σχεδιασμένο Κέντρο που δεν υπολείπεται σε τίποτα από τα Διεθνή που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωση θα είναι επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων. Οι κορυφαίοι αθλητές θα βρίσκονται εδώ και εδώ ξεκινάει η μεγάλη μας προσπάθεια να αποκτήσουμε φίλους και να κάνουν την Ελλάδα μόνιμο προπονητικό τους κέντρο».

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, από τη μεριά του τόνισε: «Με κάθε ειλικρίνεια θα σας πω ότι αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργού με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η ΕΟΕ είναι στο πλευρό της ΕΙΟ, στις προσπάθειες που κάνει ώστε οι κατηγορίες των Ολυμπιακών σκαφών να μην αλλάζουν τόσο συχνά και να μην μπαίνουν άλλες κατηγορίες που δημιουργούν θέμα στις λιγότερο πλούσιες χώρες. Με αποτέλεσμα η ιστιοπλοΐα να κινδυνεύει να γίνει το άθλημα των λίγων. Γι΄ αυτό κι εμείς στεκόμαστε στο πλευρό σας. Σαν Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλουμε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις ομοσπονδίες. Το κάναμε σ’ αυτούς τους αγώνες, θα το κάνουμε και σε άλλους αγώνες, γιατί η ιστιοπλοΐα έχει πάρα πολλά έξοδα».

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου έκανε μία σύντομη αναδρομή πώς η Ελλάδα πήρε τον αγώνα και πρόσθεσε: «Είναι το πιο σημαντικό πρωτάθλημα της τεραετίας. Θα τρέξουν 90 σκάφη από 35 χώρες και θα γίνει ντέρμπι για τις 4 θέσεις που οδηγούν στο Τόκιο. Ανάμεσά στους αθλητές είναι 20 μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό κι είμαι χαρούμενος που συνέβαλα να πάρουμε αυτόν τον αγώνα.

Άλλες χώρες έχουν μπροστά τους 2 και 3 χρόνια για να διοργανώσουν ένα τέτοιο πρωτάθλημα και εμείς μόλις 3,5 μήνες. Πετύχαμε το ακατόρθωτο. Έχουμε φτιάξει ένα από τα πιο δυνατά Ιστιοπλοϊκά Κέντρα και πολλοί αθλητές ήδη έχουν προπονηθεί και ξέρουν τις εγκαταστάσεις. Στόχος μας είναι να προβάλουμε την χώρα μας σε όλο τον κόσμο και θα τα καταφερουμε.

Θεωρώ απαράδεκτες τις αλλαγές των κλάσεων. Το offshore keel boat είναι μεικτό σκάφος ανοικτής θάλασσας και κοστίζει 140.000 ευρώ, ενώ το kite θεωρείται επικίνδυνο. Στην Μαγιόρκα φυσούσε 18 μίλια και δεν έγινε αγώνας. Ούτε στα Nacra. Σημασία έχει και οι φτωχές χώρες να έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τα παραδοσιακά σκάφη και να διακρίνονται. Αν γίνουν οι αλλαγές η ιστιοπλοΐα θα μετατραπεί σε σπορ των λίγων. Οι κατηγορίες πρέπει να μείνουν ως έχουν και χρειάζεται συντονισμένος αγώνας απ’ όλους που θέλουν το άθλημά μας σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα ΦΙΝΝ είναι η πιο ιστορική κλάση. Έχει αναδείξει τεράστιους αθλητές κι αυτό που πάει να γίνει είναι μέγα λάθος.

Ο Γιάννης Μιτάκης έχει προπονηθεί εδώ στο Κέντρο με αρκετούς από τους ξένους αθλητές και μπορεί να πάρει μία από τις 4 θέσεις. Η πρόκριση ίσως και να παιχτεί από τις θέσεις 12 με 14 της γενικής κατάταξης, δεδομένου ότι έχουν ήδη προκριθεί 8 χώρες».

Ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος είπε: «Είναι πολύτιμη η βοήθεια της ΔΟΕ και της ΕΟΕ στον αγώνα που κάνουμε για να μην περάσουν οι αλλαγές των σκαφών στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Υπήρξε σκάνδαλο στην ψηφοφορία, όπως και στην όλη διαδικασία αλλαγής των κλάσεων που δημιουργεί τεράστιο οικονομικό θέμα στις μικρές χώρες.

Στην τελετή έναρξης θα παρευρεθούν οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας κι άλλων χωρών κι αυτό δείχνει στην πράξη το μεγάλο ενδιαφέρον για τους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο και προσωπικά τον υπουργό για την συμβολή του στην δημιουργία του Κέντρου. Δεν είναι πια όνειρο και για να τα λέμε όλα τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς τον κ. Βασιλειάδη».

Η Νίκη Αναστασίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ Σερ Μιανγκ για το κομβικό θέμα παραμονής του ΦΙΝΝ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΕΙΟ θα καλύψει τηλεοπτικά μόνη της τον αγώνα. Με live streaming και live tracking. Θα παρακολουθείτε απευθείας τις ιστιοδρομίες και θα μπορείτε να κάνετε άνετα τη δουλειά σας και με φωτογραφικό υλικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΝΟΤΚ, τον ΣΕΑΝΑΤΚ, τον ΣΙΠ ΟΤΕ και τον ΙΟΠ που έχουν παρατήσει ακόμα και τις προπονήσεις και βοηθούν με κάθε τρόπο και μέσο το πρωτάθλημα».

 

Τελευταία Νέα