Καλπογιαννάκης: «Ήμουν στην θάλασσα από μικρός»

Gazzetta team
Καλπογιαννάκης: «Ήμουν στην θάλασσα από μικρός»

bet365

Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης αποτελεί το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας και ήδη ξεκίνησε την συλλογή μεταλλίων. Ο ίδιος μίλησε για το Παγκόσμιο της Πορτογαλίας, για το μέλλον του στο άθλημα αλλά και το πως συνδυάζει πρωταθλητισμό με σπουδές.

Παραδοσιακά, η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που έχει προσφέρει σπουδαίες διακρίσεις στην Ελλάδα είτε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Όπως φαίνεται, μάλιστα, θα συνεχίσει να προσφέρει, αφού η νέα γενιά έχει ήδη αρχίσει τη… συλλογή μεταλλίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης που μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Νεότητας του 2018 στο Μπουένος Άιρες, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής πριν από λίγες ημέρες στην Πορτογαλία και, μάλιστα, ανήμερα των 17ων γενεθλίων του, στην ιστιοσανίδα TECHNO 293 κάτω των 19 ετών.

Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μίλησε τόσο για την επιτυχία του και τους στόχους που θέτει για το μέλλον, όσο και το πώς μπορεί να συνδυαστεί ο πρωταθλητισμός με τις σπουδές, αλλά και για τις πολλές διακρίσεις των νεαρών Ελλήνων ιστιοπλόων (αφού εκτός από τον ίδιο, αργυρό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε ο Γιάννης Καρβουνιάρης, ενώ πέμπτος ήταν ο Νίκος Σιλιτζόγλου) που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι το άθλημα έχει μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για τις ελληνικές επιτυχίες στο παγκόσμιο της Πορτογαλίας: «Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα. Και φαίνεται από την τελική κατάταξη, αφού πρώτος ήμουν εγώ, δεύτερος ο Καρβουνιάρης και πέμπτος ο Σιλιτζόγλου».

Για την κατηγορία TECHNO 293, στην οποία συμμετέχει: «Η κατηγορία που τρέξαμε στο Παγκόσμιο είναι κάτω των 19 ετών. Εγώ για παράδειγμα τρέχω και σε άλλες κατηγορίες, όπως το RSX που είναι ολυμπιακή κατηγορία, αλλά και σε κάποιες άλλες όπως σλάλομ και φόρμουλα που δεν είναι ολυμπιακές αλλά βοηθάνε γενικότερα».

Για το ότι από τις 15 κούρσες του παγκόσμιου πρωταθλήματος, πήρε την πρώτη θέση στις 13: «Ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένος για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά δεν το πίστευα ούτε κι εγώ, γιατί δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο, αλλά τα κατάφερα και το θεωρώ ως προσωπικό ρεκόρ».

Για τους λόγους που επέλεξε το συγκεκριμένο άθλημα: «Ήμουν κοντά στη θάλασσα από μικρός, με έβαλε ο πατέρας μου στη σανίδα όταν ήμουν επτά χρονών και κάπως έτσι ξεκίνησα. Είμαστε τρία αδέλφια ξεκινήσαμε μαζί κι εγώ ήμουν τρελαμένος και συνέχισα».

Για το τι κάνει όταν δεν… βρίσκεται στη θάλασσα: «Τώρα τελειώνω τη Β’ Λυκείου. Αυτές οι δυο χρονιές, πάντως, ήταν αρκετά δύσκολες για μένα, γιατί έπρεπε να τα συνδυάσω όλα. Προσπαθώ για το καλύτερο και δεν έχω θέμα προς το παρόν. Τα πηγαίνω καλά».

Για το αν στοχεύει να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές: «Είναι μεγάλο δίλημμα. Ακόμη δεν το έχω σκεφτεί καλά. Είναι δύσκολο να το αποφασίσω και το πώς θα συνδυάσω τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές. Ειδικά στην Ελλάδα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα δώσω πανελλαδικές και θα σπουδάσω κάτι από θετική κατεύθυνση».

Για τις διοργανώσεις που έχει από εδώ και πέρα: «Μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο του RSX στη Ρωσία στις αρχές Αυγούστου. Μετά υπάρχει το test event για τους Ολυμπιακούς στην Ιαπωνία και μετά παγκόσμιο ανδρών στην Ιταλία».

Για τους υπόλοιπους Έλληνες στην ίδια ηλικιακή κατηγορία: «Σαν χώρα έχουμε πολύ καλό επίπεδο και υπάρχει πάντα μεγάλος ανταγωνισμός και μεταξύ μας είτε για προκρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις, είτε για διακρίσεις μέσα στην Ελλάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα