Ιορδάνου στο gazzetta.gr: «Δεν σκέφτηκα την πολιτική όταν έδωσα το σκάφος στον Τούρκο»

Αντώνης Πατσούρας
Ιορδάνου στο gazzetta.gr: «Δεν σκέφτηκα την πολιτική όταν έδωσα το σκάφος στον Τούρκο»

bet365

Κατάθεση ψυχής από τον Παναγιώτη Ιορδάνου στο gazzetta.gr, για την τεράστια κίνηση στο «Winter Series 2018».

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Μια φράση που έχει μείνει στην ιστορία και έχει βγει από το στόμα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Του Μέγα Ναπολέοντα. Μια φράση που δεν δείχνει πάντα την αλήθεια...

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ένα τρανό παράδειγμα είναι η ιστορία του Παναγιώτη Ιορδάνου. Ο Κύπριος ιστιοπλόος δεν ήταν νικητής στο “Winter Series 2018”, τον σπουδαίο αγώνα της κλάσης ΦΙΝΝ που διεξήχθη στην Αθήνα, αλλά έγραψε ιστορία. Στις πρώτες κούρσες του αγώνα είδε τον Τούρκο Αλίσιαν Καϊνάρ να χάνει το άλμπουρο του και χωρίς να το σκεφτεί του πρόσφερε το σκάφος του για να συνεχίσει και ν' ανέβει τελικά στο βάθρο των νικητών. Γι' αυτή την κίνηση του η ΕΙΟ θα προτείνει τον Ιοδράνου στη ΔΟΕ για το βραβείο “Fair Play” ενώ τον τίμησε στην τελετή λήξης των αγώνων και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Παναγιώτης, που οι φίλοι του τον φωνάζουν Τότη, μίλησε στο gazzetta.gr για την σπουδαία του κίνηση και έστειλε το μήνυμα ότι η πολιτική δεν πρέπει να έχει σχέση με τον αθλητισμό.

«Μακάρι να διορθώναμε τον κόσμο»

Ο 20χρόνος ιστιοπλόος θυμάται πάλι εκείνη την σπουδαία στιγμή και μας λέει με περηφάνια: «Όταν είδα ότι έχει πρόβλημα με το κατάρτι του τον πλησίασα και γνωρίζοντας ότι τρέχει για μετάλλιο του πρόσφερα το σκάφος μου αφού και ο δικός μου αγώνας δεν είχε βγει όπως θα ήθελα. Η αλήθεια είναι ότι συγκινήθηκε και με ευχαρίστησε με τον καλύτερο τρόπο». Ο Τότης δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή πολιτικά και την “αιώνια” διαμάχη της Κύπρου με την Τουρκία: «Δεν σκέφτηκα πολιτικά εκείνη την στιγμή. Ήθελα να λειτουργήσω με βάση το Ολυμπιακό ιδεώδες και πνεύμα. Ο πολιτισμός μας έχει δώσει αξίες για να πορευτούμε στη ζωή μας. Έχουμε τόσο μεγάλη παράδοση και πολιτισμική κληρονομιά πρέπει να την διδάσκουμε σ' όλο τον κόσμο. Μακάρι αυτές τις ιδέες να μπορούσαν να τις εφαρμόσουν και άλλοι άνθρωποι σε όλες τις πτυχές της ζωής τους για να μπορούσε να διορθωθεί ο κόσμος μας». Ο Κύπριος και ο Τούρκος αθλητής γνωρίζονται δυο χρόνια από τους αγώνες τους στα ΦΙΝΝ και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός.

«Θέλω να είμαι στο Τόκιο»

Ο Τότης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 9.10.1998 και προέρχεται από ιστιοπλοϊκή οικογένεια. Ο παππούς του, Παναγιώτης, ήταν πρωταθλητής Κύπρου αλλά και οι γονείς του έχουν διακρίσεις στο άθλημα. Ο “ήρωας” μας ζει μόνιμα στην Ελλάδα, ταξιδεύει στην Κύπρο για διακοπές, και σπουδάζει Μηχανοτρονική. Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα στα 5 του χρόνια και από τα Λέιζερ μεταπήδησε πέρσι σε μια από τις πιο δύσκολες κλάσεις που είναι τα ΦΙΝΝ. «Είμαι σε μια δύσκολη κατηγορία αλλά δουλεύω σκληρά για να πετύχω. Τα ΦΙΝΝ είναι μια μεγάλη παγκόσμια οικογένεια. Δουλεύω για να διακριθώ στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2019 και για να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο», σημειώνει ο νεαρός πρωταθλητής.

 

Τελευταία Νέα