Παρουσία Βασιλειάδη η τελετή λήξης του αγώνα " WINTER SERIES 2018"

Gazzetta team
Παρουσία Βασιλειάδη η τελετή λήξης του αγώνα " WINTER SERIES 2018"

bet365

Κατά την διάρκεια της τελετής βραβεύτηκε ο Κύπριος Παναγιώτης Ιορδάνου ο οποίος παραχώρησε το σκάφος του στον Τούρκο Καϊνάρ.

Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/11) στο "Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοϊας" η τελετή λήξης του σπουδαίου αγώνα της κλάσης των ΦΙΝΝ "WINTER SERIES 2018".

Κατά την διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκαν οι απονομές μεταλλίων ενώ ξεχωριστή ήταν η στιγμή της βράβευσης του Παναγιώτη Ιορδάνου, από τον Γιώργο Βασιλειάδη. Ο Κύπριος πρωταθλητής με την ολοκλήρωση της 5ης ιστιοδρομίας παραχώρησε το σκάφος του στον Τούρκο Αλίσιαν Καϊνάρ, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα στο κατάρτι και βρισκόταν σε τροχιά μεταλλίων (3ος).

Η κίνηση αυτή δεν έμεινε από κανέναν απαρατήρητη και η ΕΙΟ θα προτείνει τον Κύπριο αθλητή να τιμηθεί με το ειδικό βραβείο Fair Play! Αξίζει να σημειωθεί ότι Καϊνάρ σε ένδειξη σεβασμού και για να ευχαριστήσει τον Κύπριο πρωταθλητή του έκανε δώρο ένα πανί.

Ο πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος αφού ευχαρίστησε τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την προσφορά του. «Έχοντας ολοκληρωθεί ο πρώτος αγώνας στο Διεθνές Ιστιοπλοΐκό μας κέντρο, αισθάνομαι πραγματικά υπερηφάνεια και ικανοποίηση. Υπερηφάνεια γιατί το κέντρο μας είναι πλέον διεθνές και ικανοποίηση γιατί μετά από 20 χρόνια συνεχών και ανεπιτυχών προσπαθειών ένας υπουργός κατάλαβε την αξία του εγχειρήματος και ήταν δίπλα μας. Δεν είναι μόνο η οικονομική βοήθεια που κατέστησε επιτυχές όλο αυτό το εγχείρημα σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, αλλά και η συνεχής παρουσία του που ψυχολογικά μας τόνωσε, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν. Για τον αγώνα που μόλις τελείωσε, έχω να πω ότι ήταν το πρώτο βήμα στον δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας. Το πρώτο βήμα, όμως, είναι και το πλέον αποφασιστικό. Δεν θα πρέπει να ξεχάσω την αποφασιστική και καταλυτική βοήθεια του αμισθί συμβούλου μου Αιμίλιου Παπαθανασίου, ο οποίος με το κύρος του ήταν ο λόγος που ήρθαν στην πατρίδα μας αυτοί οι μεγάλοι ιστιοπλόοι. Θα ήθελα να υπερθεματίσω την κίνηση του Κύπριου πρωταθλητή μια πράξη μεγαλειώδης που δείχνει ότι ο αθλητισμός ενώνει».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στην υλοποίηση ενός μεγάλου εγχειρήματος, που προσπαθούσε να υλοποιήσει τόσα χρόνια η ομοσπονδία κι έβαλα κι εγώ το λιθαράκι, σ’ αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο που θέλει να καταστήσει την Ελλάδα, την Αθήνα, τις ελληνικές θάλασσες το κέντρο της διεθνούς ιστιοπλοΐας. Μετά από πολλά χρόνια όταν θα με ρωτάνε αν έκανα κάτι σημαντικό, θα ξέρω και το ξέρω ήδη από τώρα, ότι έχω κάνει ήδη ένα και είναι το διεθνές κέντρο Ιστιοπλοΐας.

Οσον αφορά το περιστατικό με τον Κύπριο και τον Τούρκο αθλητή ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε: «Θα ήθελα να σταθώ σε ένα σημείο που μας δείχνει το μεγαλείο του αθλητισμού. Πέραν τους άλλους λόγους, όπως υγεία, ενσωμάτωση που προσφέρει ο αθλητισμός, ένα περιστατικό μας δείχνει γιατί ο αθλητισμός είναι κομβικό σημείο στη ζωή, στην εξέλιξη και στις σχέσεις μεταξύ μας. Βιώσαμε σ’ αυτό το αθλητικό κέντρο, μια μεγάλη στιγμή του αθλητισμού. Μία στιγμή που υπερβαίνει διαφορές, τεχνητές ή μη τεχνητές, μεγαλύτερες ή μικρότερες. Που οι εξωτερικές πολιτικές ή οι πολιτικοί ταγοί που κάθε κράτος δημιουργεί, έδειξαν αυτοί οι αθλητές πως αυτό ξεπερνιέται. Με τις μεγάλες, σπουδαίες κινήσεις του Κύπριου και του Τούρκου αθλητή. Αυτές τις ημέρες οι αθλητές παρέδωσαν μαθήματα ήθους και μας απέδειξαν ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα