Κακλαμανάκης: «Να τολμάς το όνειρο σου κάτω από αντίξοες συνθήκες»

Gazzetta team
Κακλαμανάκης: «Να τολμάς το όνειρο σου κάτω από αντίξοες συνθήκες»

bet365

Ο Νίκος Κακλαμανάκης, χρυσός ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, θα είναι και εφέτος πρεσβευτής στο No Finish Line Athens τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα που οι συμμετέχοντες καλούνται να τρέξουν ή να περπατήσουν για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Μίλησε για την περσινή του εμπειρία από την συγκεκριμένη αθλητική οργάνωση, για τον αθλητισμό που «γεφυρώνει» τους ανθρώπους αλλά και για τα παιδιά που ονειρεύονται και δεν πτοούνται από τις πτώσεις τους.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης έχει μάθει να στέκεται αλύγιστος κόντρα στα μεγάλα κύματα και τους δυνατούς ανέμους στέλνει το δικό του μήνυμα για έναν αγώνα που σηματοδοτεί πολλά περισσότερα. «Να τολμάς το όνειρο σου κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς να διαπραγματεύεσαι τις αξίες σου».

Το 2ο No Finish Line Athens προ των πυλών. Ποια είναι η εμπειρία σας από την πρώτη διοργάνωση ;

«Η εμπειρία μου ήταν πάρα πολύ θετική υπό την έννοια ότι πληρούσε όλους τους αξιακούς όρους, που για εμένα είναι απαραίτητοι, για την επιτυχία μιας τέτοιας διοργάνωσης.

Είχαμε πρώτα απ’ όλα πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου αλλά εφαρμόστηκαν οι 3 «άγραφοι» κανόνες που ισχύουν σύμφωνα με την δική μου εμπειρία.

Και με αφορμή αυτό που μου επιτρέψετε να κάνω και μία αναδρομή της δικής μου πορείας και θα διαπιστώσετε πως ταιριάζει η λογική μου με αυτή του No Finish Line Athens.

Στο πρώτο μου ταξίδι είχα τρία μεγάλα «Γιατί». Το πρώτο μου μεγάλο «Γιατί» ήταν ότι επειδή αγαπούσα πολύ τον αθλητισμό ήθελα να ζήσω μέσα στην θάλασσα αν μπορούσα, όχι απλά κοντά αλλά μέσα, δεν ήθελα μισά πράγματα. Όσο καλύτερα λοιπόν το έκανα τόσο πιο κοντά της θα ζούσα.

Το δεύτερο ήταν ότι ήθελα να γεμίσω τους δικούς μου ανθρώπους χαμόγελα και αργότερα όταν κατάλαβα ότι εκπροσωπούσα κάτι πολύ ανώτερο από τον εαυτό μου, όλη την Ελλάδα, ήθελα να προσφέρω πίσω αυτό που κατακτούσα.

Και το τρίτο ήταν ότι ήθελα να αναζητήσω τα όρια. Δεν νομίζω να υπάρχει πιο ωραίος αγώνας από αυτόν χωρίς τερματισμό όπου το σημείο αναφοράς είναι ο εαυτός σου και όχι ο αντίπαλος. Ένας αγώνας που δεν σταματά ποτέ.

Και οι τρεις αυτοί άξονες «αγαπώ τον αθλητισμό», «το επιστρέφω-προσφέρω στο Μαζί για το Παιδί, προσφέρω πίσω στην κοινωνία σε ανθρώπους που με έχουν ανάγκη και πόσο μάλλον σε παιδιά και στο τέλος της ημέρας αναζητώ με υγεία τα όρια μου είναι η απαραίτητη συνταγή που πέτυχε και φάνηκε και πέρυσι στο No Finish Line».

Μέσα από το No Finish Line ο αθλητισμός φέρνει όντως κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους πιο κοντά;

«Πιστεύω πως ο αθλητισμός δεν έχει κοινωνικές τάξεις, είναι όλοι ίσοι όταν βρίσκονται σε ένα κουλουάρ ή μέσα στην θάλασσα ή σε ένα γυμναστήριο. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο… Πήρε Α από την ζωή, θέλει να επιστρέψει ένα Α+ και αυτό το γεγονός για εμένα είναι το μεγάλο αξιακά και ισχυρό. Στην προκειμένη περίπτωση εγώ τα έλαβα από τον αθλητισμό και θέλω να τα γυρίσω πίσω στην κοινωνία».

Τι θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες από το 2ο No Finish Line Athens;

«Τη χαρά του αθλητισμού, της προσφοράς και την αναζήτηση προσωπικών ορίων».

Τα έσοδα του 2ου No Finish Line θα δοθούν για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα γι’ αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους;

«Νομίζω το μεγαλύτερο μήνυμα που έχω να δώσω είναι ότι για εμάς αποτελεί τιμή και καθήκον. Όσοι είχαμε πετύχει μεγάλες στιγμές έχουμε καθήκον να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, σε ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να έχουν ευκαιρίες στη ζωή τους. Αυτό ακριβώς κάνουμε και νομίζω πως από τα παιδιά έχουμε να μάθουμε ο πολύ σημαντικά πράγματα.

Τα παιδιά πέφτουν, δοκιμάζουν, δεν φοβούνται να δοκιμάζουν. Αυτό πρέπει να μάθουμε από τα παιδιά. Και πάνω απ’ όλα τα παιδιά έχουν περισσότερα όνειρα από τις αναμνήσεις τους. Αυτό τα κρατά νέα, δυνατά. Σε αυτά τα παιδιά που δοκιμάζονται πρέπει εμείς να προσφέρουμε. Και αυτό είναι ένα πολύ όμορφο, υγιές και μεγάλο στοίχημα».

Τι κάνει ο Νίκος Κακλαμανάκης σήμερα;

«Σήμερα πέρα από το να είμαι στα παιδιά στα σχολεία όσο μπορώ για να τους μεταλαμπαδεύσω το δια βίου ευ αγωνίζεστε, την ικανότητα να τολμάς το όνειρο σου κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς να διαπραγματεύεσαι τις αξίες σου, βρίσκομαι στη θάλασσα να κυνηγώ το παιδικό μου όνειρο, κάνοντας σερφ μέσα σε θύελλες, καταιγίδες και μεγάλα κύματα κυρίως στην Κρήτη .

Παράλληλα προπονώ τον Βύρωνα Κοκκαλάνη για την επόμενη Ολυμπιάδα στο Τόκιο και ότι αυτό συνεπάγεται, προετοιμασία, προπόνηση, ταξίδια στο εξωτερικό, πόδια στη γη και βλέμμα στον ουρανό».

Το No Finish Line Athens στηρίζει και φέτος την Ένωση Μαζί για το Παιδί

Στο 2ο No Finish Line της Αθήνας, όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ό,τι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην κυκλική διαδρομή 1.000μ. γύρω από το Κανάλι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα έσοδα του θα διατεθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης των σωματείων-μελών του και των οικογενειών που υποστηρίζει!

Το 2ο No Finish Line Athens αρχίζει την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 20:00 και τελειώνει μετά από 90 συνεχόμενες ώρες, την Κυριακή 29 Απριλίου στις 14:00.

Ο αγώνας της Αθήνας ανήκει στο διεθνές πρόγραμμα του No Finish Line International και το 2017 στην πρώτη χρονιά διεξαγωγής του στην Ελλάδα, καταγράφηκαν 50.903 χιλιόμετρα από περισσότερους από 6.202 συμμετέχοντες, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ όλων των No Finish Line για την πρώτη χρονιά διεξαγωγής, ενώ η δωρεά έφτασε τα 25.451,5 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα