Με τον καλύτερο οιωνό άρχισαν στην Πάτρα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Laser 4,7

Gazzetta team
Με τον καλύτερο οιωνό άρχισαν στην Πάτρα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Laser 4,7

bet365

Μία ομάδα από δελφίνια καλοδέχτηκε τους 320 ιστιοπλόους στη χθεσινή Τελετή Έναρξης των «European Youth Championships & Trophy 2018», στην κατηγορία των Laser 4.7, τα οποία άρχισαν σήμερα στον Πατραϊκό κόλπο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον θεατράκι της Μαρίνας και, ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξή της, εμφανίστηκαν οι απρόσκλητοι αλλά καλοδεχούμενοι επισκέπτες, τα δελφίνια, που «έκλεψαν» την παράσταση με τις χορευτικές φιγούρες τους και εντυπωσίασαν τους εκατοντάδες θεατές. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν το προσεχές Σάββατο (14/4) και διοργανώνονται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πάτρας «Ιάσων».

«Πρόκειται για έναν καλό οιωνό για τη διοργάνωση. Ελπίζουμε ότι αυτοί οι αγώνες θα αποτελέσουν εφαλτήριο για να πραγματοποιηθεί το όραμά μας, δηλαδή κάθε μέρα να γεμίζει ο Πατραϊκός με πανιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ και όλους τους υποστηρικτές μας που βοήθησαν να πραγματοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου «Ιάσων», Σπύρος Κρότσης.

Στη θαλάσσια περιοχή που χωρίζει την Πελοπόννησο από τη Στερεά Ελλάδα θα βρεθούν 320 σκάφη από την Ευρώπη και άλλες Ηπείρους, διότι η διοργάνωση είναι όπεν. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κλάσης Laser, Ζαν Λικ Μισόν, δήλωσε ενθουσιασμένος από την προετοιμασία που έχει γίνει για τους αγώνες. «Η Ελλάδα είχε να πάρει διοργάνωση Laser από το 1991 και, πραγματικά, έχω εντυπωσιαστεί από τη δουλειά που έχει πραγματοποιηθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα διεξαχθεί ένας πολύ ωραίος αγώνας. Μέχρι και τα δελφίνια μας καλωσόρισαν», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης οι ιστιοπλόοι και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που αποτελείτο από θαλασσινά τραγούδια και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, στους οποίους μυήθηκαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο θεατράκι.

Τα πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθούν σε δύο στίβους και, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα διεξάγονται δύο ιστιοδρομίες κάθε ημέρα. Μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.europeanlaser47.eu) θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα και θα είναι συμβατές και από όλα τα κινητά.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ( χρυσός χορηγός), η ΛΟΥΞ , η ΑΝΕΚ, ΓΕΦΥΡΑ, SUPERFAST, HERTZ, H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, η ΕΡΤ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα