Μαϊάμι ο πρώτος σταθμός για Μάντη-Καγιαλή

Gazzetta team
Μαϊάμι ο πρώτος σταθμός για Μάντη-Καγιαλή

bet365

Για το Μαϊάμι των ΗΠΑ αναχώρησαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής προκειμένου να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2018.

Πρώτος σταθμός είναι το North American Championship Regatta, ένας αγώνας προετοιμασίας για το ελληνικό δίδυμο. Στόχος των Ελλήνων Ολυμπιονικών είναι να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στον πρώτο αγώνα της σειράς Παγκοσμίου Κυπέλλου (2018 World Cup Series Miami) που θα διεξαχθεί λίγες μέρες αργότερα.

Παναγιώτης Μάντης: "Το Μαϊάμι σηματοδοτεί κάθε χρονιά την έναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων, καθώς τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί τον πρώτο ημερολογιακά σημαντικό αγώνα κάθε αγωνιστικής σεζόν. Είναι μια πρώτη ευκαιρία να δούμε το αγωνιστικό μας επίπεδο αλλά και τη βελτίωση που έχουν τα πληρώματα από το εξωτερικό.

Με τον Παύλο δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία και πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων φιλοξενήσαμε τους Σουηδούς Παγκόσμιους πρωταθλητές σε ένα δυνατό προπονητικό camp που έδειξε ότι διατηρούμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και σημαντική και σίγουρα ένα δυνατό ξεκίνημα θα μας βοηθήσει."

Παύλος Καγιαλής: "Το Παγκόσμιο Κύπελλο http://bit.ly/2s6iRjh είναι ουσιαστικά η πιο δύσκολη διοργάνωση στην οποία λαμβάνουμε μέρος κάθε χρονιά. Περιλαμβάνει 4 σταθμούς στους οποίους δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνοι οι καλύτεροι. Οι βαθμοί που συγκεντρώνει κάθε πλήρωμα από κάθε αγώνα της σειράς μαζί με τους βαθμούς από το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα διαμορφώνουν την παγκόσμια κατάταξη.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάξης http://bit.ly/2AG4G4s και στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην 1η θέση. Η παγκόσμια κατάταξη είναι ο δείκτης σταθερότητας που υποδεικνύει πόσο συχνά ένα πλήρωμα βρίσκεται στο βάθρο των νικητών. Το 2017 βρεθήκαμε στο βάθρο και των 3 αγώνων Παγκοσμίου Κυπέλλου και φέτος θέλουμε να το επαναλάβουμε."

Το 2017 το Παγκόσμιο Κύπελλο περιελάμβανε 3 αγώνες (Μαϊάμι ΗΠΑ, Ιέρ Γαλλία & Σαντατέρ Ισπανία) και το ελληνικό πλήρωμα κατάφερε να πάρει 2 χάλκινα μετάλλια (Μαϊάμι, Ιέρ) και να κερδίσει το χρυσό στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο Σαντατέρ της Ισπανίας.

Πέρα όμως από το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 είναι μια πολύ γεμάτη χρονιά για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες που θα κορυφωθεί τον Αύγουστο με τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που θα διεξαχθεί στο 'Aαρχους (Aarhus) της Δανίας.

Παναγιώτης Μάντης: "Το 2018 είναι μια χρονιά ιδιαίτερης σημασίας δεδομένου ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Εμείς σαφώς πρωταρχικό στόχο θέτουμε τη διασφάλιση του εισιτηρίου για τη χώρα μας, όπως κάναμε στο Περθ το 2011 και στο Σαντατέρ το 2014 και ιδανικά θα θέλαμε να συνοδέψουμε την πρόκριση με άλλο ένα παγκόσμιο μετάλλιο. Το επίπεδο είναι υψηλό, ο ανταγωνισμός δύσκολος αλλά είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία και η χρονιά ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς."

Στη νέα αυτή ολυμπιακή διαδρομή το ελληνικό δίδυμο έχει την αμέριστη υποστήριξη δύο χρυσών χορηγών (Eurobank & Blue Star Ferries) που απο εδώ και πέρα θα κοσμούν τα πανιά τους έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Η Blue Star Ferries γνωρίζει καλά ότι η θάλασσα είναι ένας καθημερινός αγώνας δύσκολος αλλά και υπέροχος και ενώνει τις δυνάμεις της με τους Μάντη - Καγιαλή ως Χρυσός Χορηγός προκειμένου να πάνε όσο το δυνατόν υψηλότερα.

Η Eurobank, με στόχο πάντα την κορυφή, λαμβάνει θέση στα ελληνικά πανιά ως Χρυσός Χορηγός, αναδεικνύοντας τις αξίες του ήθους, της επιμονής και της προσήλωσης στο στόχο έχοντας την πεποίθηση ότι με πειθαρχία και σκληρή προσπάθεια όλα είναι πιθανά.

Παύλος Καγιαλής: "Είναι μεγάλη μας τιμή που φέρουμε τα λογότυπα 2 σπουδαίων χρυσών χορηγών στα πανιά μας. Πέρα από την κατάκτηση της κορυφής και τη συνεχή προσπάθεια για επιτυχία μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες του Ολυμπισμού, της ευγενούς άμιλλας και το ευ αγωνίζεσθαι. Είμαστε τυχεροί που έχουμε μια σπουδαία ομάδα χορηγών και υποστηρικτών που καθημερινά μας τροφοδοτούν με θετική ενέργεια."


Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες έχουν χρόνια στο πλευρό τους την Sirios Shipmanagement, ενώ επίσης υποστηρίζονται χορηγικά από τους Porsche, Yamaha, Technohull και Holmes Place. Την αντιηλιακή τους προστασία επιμελείται η La Roche Posay ως Suncare Partner και η ομάδα των χορηγών συμπληρώνεται από την Garmin ως Technology Sponsor.

 

Τελευταία Νέα