Λάμψη Ολυμπιονικών στην εκδήλωση του Ι.Ο.Π.

Δήμος Μπουλούκος
Λάμψη Ολυμπιονικών στην εκδήλωση του Ι.Ο.Π.

bet365

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ελλάδος ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Οι άνθρωποι του Ομίλου, σε Τελετή που ακολούθησε, βράβευσαν τους αθλητές του που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε, καθώς και τους υποστηρικτές τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αναγόρευση σε επίτιμα μέλη του Ομίλου του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου και των Ολυμπιονικών μας, Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή. «Πρόκειται για τρεις ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στην ελληνική ιστιοπλοΐα και, γενικότερα, στον ελληνικό αθλητισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΟΠ, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ευχές για υγεία και αθλητικές επιτυχίες έδωσε ο Σπύρος Καπράλος: «Εύχομαι σε όλους τους αθλητές μία καλή χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και, εμείς, ως Ολυμπιακή Επιτροπή, θα είμαστε πάντα δίπλα τους. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΙΟΠ για τη δουλειά που κάνουν, η οποία φαίνεται μέσα από τις διακρίσεις των αθλητών τους».

Κατά τη διάρκεια της Τελετής, ο ΙΟΠ βράβευσε όλα τους ιστιοπλόους του που διακρίθηκαν σε διεθνείς και ελληνικούς αγώνες. Τιμήθηκαν οι αθλητές Παναγιώτης Μάντης - Παύλος Καγιαλής (470), Βασιλεία Καραχάλιου (Λέιζερ Ράντιαλ), Βασίλης Παπουτσόγλου - Γιάννης Ορφανός, Δήμητρα Παγίδα - Αλίνα Στρατηγίου, Κατερίνα Ταβουλάρη - Νικολέτα Παπαγεωργίου, Ορέστης Μπάτσης - Βασίλης Γουργιώτης , Νικόλαος Μπρλάκης - Ιωάννης Κρητικός (470), Αριάδνη Σπανάκη - Μυρτώ Παπαδοπούλου, Μελίνα Παππά - Μαρία Τσαμοπούλου, Νικόλαος Γιωτόπουλος - Πέτρος Μαμουνής, Βησσαρίων Παππάς (ΝΟ Ραφήνας) - Γεώργιος Δρόσος (420), Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης, Σίμος Μιχαλόπουλος (Όπτμιστ), Στέλιος Σωτηρίου - Δημήτρης Μπενάκης (49er), Θεόδωρος Τσαραμύρσης (Λέιζερ Στάνταρ), Νικόλας Πατεράκης (2,4mR), καθώς και τα πληρώματα των σκαφών που ξεχώρισαν σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης (Black Jack, Ποσειδών).

Οι ιθύνοντες του Ομίλου τίμησαν και τους προπονητές που βρίσκονται πίσω από τις επιτυχίες των αθλητών και βοηθούν για να αναδειχθεί η νέα γενιά του αθλήματος. Τιμήθηκαν οι Γιώργος Ξύπας, Παναγιώτα Κρητικού, Ισίδωρος Δαρζέντας, Tamas Eszes, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Ηλίας Μυλωνάς, Γεράσιμος Ωρολογάς, Αθανάσιος Παχούμας, Άκης Τσαρούχης, Δημήτρης Μεγαρίτης, Ειρήνη Δήμου, Ερμίνα Μπάτση.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, επίσης, τίμησε τους χορηγούς του, αλλά και δημοσιογράφους που βοηθάνε στην προβολή της ιστιοπλοΐας. Στην εκδήλωση του ΙΟΠ παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι Ομίλων κ.α.

 

Τελευταία Νέα