ΕΣΚΑΝ: Υπογράφτηκε η μετατροπή του σε Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Δημήτρης Τομαράς
ΕΣΚΑΝ: Υπογράφτηκε η μετατροπή του σε Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

bet365

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε και για τα ζητήματα του ντόπινγκ και της βίας καθώς και για τις εξελίξεις που... τρέχουν.
Μεταξύ άλλων μιλώντας για αυτά τα σκέλη είπε τα εξής:
Στο κομβικό ζήτημα της οπαδικής βίας, προχωράμε σε ενέργειες συντονισμένες με τα συναρμόδια Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά και τους εγχώριους ποδοσφαιρικούς φορείς, την ΕΠΟ και την Super League 1 και με άξονα την ουσιαστική συνεργασία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το θλιβερό αυτό φαινόμενο. Στο πεδίο της καταπολέμησης του Ντόπινγκ, ενισχύουμε θεσμικά και στηρίζουμε την αποστολή και το έργο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) που από σήμερα και μετά την υπογραφή Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη μετατράπηκε σε Εθνικό Οργανισμό για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ στο πλαίσιο συμμόρφωσής μας με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ (WADA).
Συστήσαμε Επιστημονική Επιτροπή για την υποστήριξη του έργου του, προχωρήσαμε τη διαδικασία μεταφοράς του Εργαστηρίου Αντιτόπινγκ του ΟΑΚΑ στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία του, ύψους 2 εκ. ευρώ. Ακόμη, χάρη στον πρόσφατο νόμο που θέσπισε το Υπουργείο Οικονομικών, δύο πολύ σημαντικές διατάξεις μας έγιναν νόμος του κράτους. Αναφέρομαι στη διάταξη για τη μείωση της φορολογίας των συμβολαίων αθλητών από 45% σε 22% και στην αύξηση του ποσοστού έκπτωσης φόρου χορηγιών για κοινωφελείς σκοπούς και για τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτές οι δύο διατάξεις θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και είναι ρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
 

Τελευταία Νέα