Η σημασία του να τρέχεις (και) για κάποιον άλλο στον Μαραθώνιο

Gazzetta team
Η σημασία του να τρέχεις (και) για κάποιον άλλο στον Μαραθώνιο

bet365

Το χαμόγελο του ανθρώπου που στηρίζεις εθελοντικά για να τερματίσει δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα στον κόσμο.

Αν έχεις τρέξει έστω ένα χιλιόμετρο στη ζωή σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει περάσει από το μυαλό σου η συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ακόμα και αν αυτό το χιλιόμετρο ήταν επίπονο και το έβγαλες αγκομαχώντας είναι σχεδόν αδύνατο να μην ονειρεύτηκες να τερματίζεις σ’ ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο την διαδρομή των 42 χλμ. που ξεκινά από τον Μαραθώνα.

Το καλό με το τρέξιμο και κατά συνέπεια με τον Μαραθώνιο είναι πως όποιος τον θέσει ως προσωπικό στόχο, αφού ιδρώσει, κοπιάσει, τραυματιστεί θα καταφέρει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να νιώσει το μοναδικό συναίσθημα της λύτρωσης που προσφέρει ο τερματισμός μια τέτοιας διαδρομής. Δυστυχώς, όμως, από το «όποιος» της προηγούμενης πρότασης εξαιρείται ένας αριθμός ανθρώπων. Όχι εθελουσίως, αλλά επειδή κάποια πάθηση τους στέκεται εμπόδιο.

Χάρη στην NN Ηellas και την πρωτοβουλία της να στηρίξει έμπρακτα το ΜDA Eλλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις στον φετινό αυθεντικό Μαραθώνιο, τέτοιου είδους εμπόδια καταρρίπτονται.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ΝΝ Ηellas θα συνοδεύσουν μέλη του ΜDA Ελλάς με τα ειδικά αμαξίδια στη διαδρομή των 10 χλμ. και 5 χλμ., το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

Από αριστερά: Η κα. Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος της NN Hellas, με την κα Βάνα Λαβίδα, Πρόεδρο του MDA Ελλάς, πλαισιωμένες με τους εθελοντές της NN Hellas και τα μέλη του MDA Ελλάς

Η χαρά και η αυτοπεποίθηση που παίρνεις δίνοντας εθελοντικά την ευκαιρία σ’ έναν άνθρωπο να ζήσει μια εμπειρία, όπως ο Μαραθώνιος, την οποία δυσκολεύεται να ζήσει μόνος του, είναι συναισθήματα που δεν ανταλλάσσονται με τίποτα.

Σε περιπτώσεις όπως αυτές δεν σε ενδιαφέρουν οι συνθήκες, ο μόχθος, ο χρόνος στον οποίο θα τερματίσεις. Σημασία έχει η συμμετοχή, τα πηγαία συναισθήματα που δημιουργούνται στη διαδρομή και η δύναμη της ομάδας.

Αυτή, άλλωστε, δεν είναι και η έννοια του εθελοντισμού; Να προσφέρεις κάτι χωρίς ίδιον όφελος στον συνάνθρωπο σου, αρκούμενος μόνο στο χαμόγελο που θα σου χαρίσει όταν φέρεις εις πέρας αυτό που έχεις ξεκινήσει να κάνεις για εκείνον.

Σκέψου το χαμόγελο ενός ανθρώπου σε αναπηρικό αμαξίδιο, όταν μπαίνει στο γεμάτο Καλλιμάρμαρο με κόσμο να επευφημεί, αφού έχει κάνει ήδη κάμποσα χιλιόμετρα μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα που θα έχει η Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή λόγω του Μαραθωνίου.

Αυτό το χαμόγελο έχουν ήδη στο μυαλό τους οι 450 εθελοντές MDA Runners της ΝΝ Ηellas, χάρη στους οποίους θα καταφέρουν να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο τα μέλη του ΜDA Ελλάς, ενώ τα έσοδα από τις συμμετοχές στον αγώνα θα διατεθούν για τη δημιουργία του πρώτου κέντρου ενηλίκων που θα καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Υπολογίζεται πως πάνω από 350 άτομα θα μπορούν να έρχονται για συγκροτημένη ιατρική παρακολούθηση. Η μονάδα θα στεγαστεί στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, το οποίο εντάσσεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Η ΝΝ Hellas, στέκεται δίπλα στο έργο του MDA Ελλάς για ισότιμη ένταξη των μελών του στην Ελληνική κοινωνία, με γνώμονα τις αξίες της εταιρίας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον.

Γιατί το να είσαι δίπλα σε αυτούς που σε χρειάζονται, έχει σημασία.

 

Τελευταία Νέα